Poznati fudbaler otišao u penziju, zaradio milijarde, ali cifre krije 'kao zmija noge'
Mathieu Flamini firmu je osnovao još 2008. godine dok je još bio značajno ime u svijetu fudbala, a 10 godina kasnije počeo je ozbiljan uspon (Foto: Instagram)

Ne želi priznati koliko novca ima

Poznati fudbaler otišao u penziju, zaradio milijarde, ali cifre krije 'kao zmija noge'

Midhat Šljivak

Nekadašnji francuski fudbaler Mathieu Flamini (38) završio je profesionalnu karijeru 2019. godine kao član španskog Getafea. Posvetio se potom biznisu kojeg je godinama ranije pokrenuo i bivši veznjak sada je milijarder.

Mathieu Flamini može se pohvaliti jako dobrom fudbalskom karijerom. Ovaj 38-godišnjak karijeru je počeo u Marseilleu, većinu karijere je proveo u Arsenalu, pet godina je igrao u Milanu, a još je nastupao za Crystal Palace i Getafe.

U penziju je nekadašnji francuski internacionalac otišao 2019. godine. Odlučio se potpuno posvetiti biznisu kojeg je s prijateljem Pasqualeom Granatom osnovao još 2008. godine.

Flamini i Granata su osnovali kompaniju GF Biochemicals koja je prije svega orijentisana na istraživanja promjena klime i nalaženja alternativnih izvora goriva.

Razvio je vrstu goriva koja može da se upotrijebi umjesto nafte. To je kompaniji donijelo ogroman novac. Navodno su Flamini i Granata teški po 10 miliona eura.

Oglasi

Nekadašnji fudbaler u svom poslu ima jasne ciljeve. Želi pomoći društvu da se riješi hemijskog zagađenja i novac mu nije bitan.

"Ono što pokušavamo postići je rješavanje problema hemijskog zagađenja. Imamo investicije koje su prvi veliki korak na tom putu", poručio je Flamini.

Iako kruže informacije kako je na poslu s ovom kompanijom uzeo milijarde eura, Flamini je prije nekoliko godina odbacio navode. 2020. godine se pojavila informacija kako firma na računu ima čak 30 milijardi eura.

"Nije istina da na računu moje firme ima 30 milijardi eura i važno je reći da su te informacije pogrešne. To je ukupna vrijednost tržišta koje želimo napasti s tehnologijama koje smo razvili posljednjih godina. To je kao da smo na jedan restoran dali vrijednost čitavog ugostiteljskog tržišta u Francuskoj", rekao je Flamini u intervjuu za L'Equipe i dodao je:

Oglasi

"Bio sam malo iznenađen kada sam pročitao da sam najbogatiji igrač. Kada ste javna osoba, onda naučite da čitate između redova i s neke druge strane, mada me čitava priča boli, jer nisam u ovaj posao ušao zbog novca. Moj glavni motiv oduvijek je bio pozitivan utjecaj na životnu sredinu", tvrdi Flamini.

Ipak, nove informacije ipak govore kako su Flamini i njegov partner uzeli ogromne cifre na poslovima koje su napravili. Napravili su nevjerovatne poslove i doslovno do kraja života ne moraju ništa raditi.

Međutim, oni imaju namjeru da dodatno pomognu društvu i zaštiti okoline i rade jednu jako dobru stvar za kompletno čovječanstvo.

Mathieu Flamini je u igračkoj karijeri najviše utakmica odigrao za Arsenal. Dres Topnika je oblačio 246 puta, dok je za Milan nastupio 122 puta.

Od trofeja je osvojio tri FA Kupa i Community Shield s Arsenalom te Seriju A s Milanom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Ko de iole razumije zna da sigurno nemaju te pare na racunu firme. Jer da firma ima te pare onda bi sama firma vrjedila daleko preko 100 miljardi. A malo je frimi koji imaju tu trzinsku vrijednost a pogotovo male novo osnovane firme. Cista glupost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi