Alvesova bivša žena nije izdržala - nakon što je izmaltretirana donijela je veliku odluku

Morala je da se povuče

Alvesova bivša žena nije izdržala - nakon što je izmaltretirana donijela je veliku odluku

Edmir Škorić

Joana Sanz je također bila žrtva zbog dešavanaj vezanih za njenog sada već bivšeg supruga Danija Alvesa, koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Joana Sanz je već dugo vremena pod pritiskom i maltretiraju je novinari iz dana u dan. Sada je odlučila da se izbriše sa društvenih mreža i makne od svega.

Sanz, koja se u martu i zvanično rastala od bivšeg igrača Barcelone, nakon svega što se događalo, je htjela zaboraviti nedavne događaje, ali znatiželjni novinari koji su je pratili gotovo svaki korak nisu joj pomogli. Stoga je manekenka donijela vrlo važnu odluku. To je argumentirala pokušavajući izbjeći daljnji publicitet i uznemiravanje od strane medija.

"S obzirom na medijsko uznemiravanje kojem sam žrtva, odlučila sam prestati koristiti svoje društvene mreže. Ne znam hoće li to biti dovoljno da me mediji više ne čekaju na aerodromima, ispred kuće, u hotelima i restoranima. Nadam se da će ovo sve završiti jer uzima danak na moje mentalno zdravlje i društveni život. Nisam osoba koja živi od javne golotinje jer me to čini tjeskobnim. Ne znam hoću li se vraćati, ali sada je vrijeme da spustim slušalicu", poručila je Sanz.

Alvesova situacija je nezavidna. Tokom istrage pokazalo se da je nogometaš ne samo maltretirao ženu, već ju je i udario i silovao. Osim toga, pet je puta mijenjao iskaz. Čak je tražio i izuzeće od privremene mjere, no sud je njegov zahtjev odbio. Osim toga, nedavno se doznalo da je Alves umiješan i u šverc cigareta unutar zatvora.

Zbog optužbi je meksički klub Pumas UNAM raskinuo ugovor s njim. Ove sezone je upisao 13 nastupa uz pet asistencija. Iskusni defanzivac bio je i u brazilskoj momčadi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Mnogo je naznaka da se, čak i ako ga se oslobodi svih optužbi, neće vratiti profesionalnoj razini i da je njegova karijera gotova, ali sada mu je to najmanje važno.

Već sedmicama je u pritvoru i čeka konačnu presudu, vjerujući da će biti oslobođen, ali postoje naznake da će godine provesti iza rešetaka.

Za 39-godišnjeg Brazilca kažu da jepotpuno shrvan i uzrujan nakon što mu je supruga saopštila odluku o razvodu.

U rukom pisanom pismu Dani Alves, između ostalog, navodi kako se namjerava nastaviti boriti da opere ljagu sa svog imena i dokaže svoju nevinost.

"Razumijem bol koju ti uzrokuje nepravedna situacija u kojoj smo se našli i razumijem da ti i djeca niste mogli podnijeti sav pritisak. Činjenice za koje me optužuju strane su vrijednostima koje su vodile moj život: ljubav, poštovanje i trud", napisao je, između ostalog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti