Jordan dobio tužbu tešku 8,9 miliona dolara

Kad želiš preveslati majstora

Jordan dobio tužbu tešku 8,9 miliona dolara

M. Skaka

Michael Jordan dobiće 8,9 miliona dolara zbog neautorizovanog korištenja njegovog imena u reklamu za trgovački lanac iz 2009. godine.

Presuda je donešena večeras, a nakon šest godina sudske bitke, nalaže kompaniji Safeway koja je bila vlasnik sada propalog trgovačkog lanca Dominick’s da plati odštetu.

Advokati koji su zastupali Safeway trvdili su da bi kompanija trebala platiti samo 126.000 dolara za upotrebu Jordanovog imena, ali je ekonomski stručnjak koji je vještačio na suđenju potvrdio da je vrijednost mnogo bliža 10 miliona dolara.

Jordan kaže da će novac donirati u dobrotvorne svrge, a u tužbu je išao zato što smatra da nije u redi da se neko koristi njegovim imenom bez dozvole. 

Da stvar bude gora po trgovački lanac, reklama koju su objavili u magazinu Sports illustrated bila je potpuna propast jer je objavljena u memorijalnom izdanju iz kojeg čitaoci nisu željeli ništa izrezivati, pa su njihov kupon od $2 za odrezak unovčila samo dva čitaoca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti