Još uvijek aktivni: 10 najstarijih stadiona na svijetu

Još uvijek aktivni: 10 najstarijih stadiona na svijetu

10. Hillsborough stadion (1899. godina)

A. Haznadarević

Fudbalski stadioni predstavljaju istinske simbole i ponose klubova, drugi su dom vjernih navijača, ali često i pravi svjedoci historije i povezanosti navijača i cijelih njihovih generacija predaka sa klubom. Oronulost tokom dugih godina, ali i rast popularnosti klubova i sve veći broj navijača koji žele gledati utakmice, faktori su zbog kojih su mnogi od njih bili primorani da napuste svoje stare domove i zamijene ih novim. 

Iako će uvijek biti upamćen kao mjesto stravične katastrofe koja se dogodila 1989. godine tokom odigravanja meča polufinala FA kupa između Nottingham Forresta i Liverpoola, u kojoj je život izgubilo 96 navijala Redsa, Hillsborough stadion je istovremeno jedan od najstarijih na svijetu. Izgrađen je davne 1899. godine i dan danas je dom jednog od najstarijih klubova svijeta Sheffield Wednesdaya. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije