Stravična smrt legende ne prestaje uništavati porodicu: Bogatstvo nestaje iz dana u dan

Reyesove nekretnine uzimaju banke

Stravična smrt legende ne prestaje uništavati porodicu: Bogatstvo nestaje iz dana u dan

Midhat Šljivak

Nekadašnji španski fudbaler Jose Antonio Reyes poginuo je prije tri godine u stravičnoj automobilskoj nesreći.

Reyesu je 1. juna 2019. godine pukla guma pri velikoj brzini (187km/h), njegov Mercedes S 550 izletio je s puta i od siline udarca se zapalio.

Istragom je utvrđeno da je Reyes odgovoran za nesreću u kojoj je pored njega stradao i njegov rođak Jonathan i da je ostao živ protiv njega bi bio pokrenut postupak.

Međutim, nakon Reyesove smrti došlo je i do finansijskih problema u porodici. Nasljednici su se našli u neugodnoj situaciji i banke su počele oduzimati nekretnine koje je fudbaler kupovao korištenjem kredita.

Porodica stradalog igrača ne može vraćati dugove, pa im je tako banka već oduzela vikendicu, te je sad na red došao stan u Cadizu gdje je Reyes provodio odmor s porodicom i prijateljima.

Stan je procijenjen na 135.000 eura, prostire se na 132 kvadrata uz 90 kvadrata tarase gdje je izgrađen bazen. Također, u sklopu stana je i parking mjesto.

Oglasi

Vikendica koja je već oduzeta procijenjena je na 3.65 miliona eura. Za nju niko nije dao ponudu i ona je još uvijek na prodaju.

Treba istaći da je Reyes za nju isplatio 1.39 miliona eura, ali nakon smrti porodica nije imala mogućnost da plaća rate i trenutno se bore kako bi barem nešto sačuvali u svom vlasništvu.

Dosta je nekretnina koje su bile u vlasništvu nekadašnjeg fudbalera, ali njegova iznenadna smrt napravila je problem jer većina ih nije potpuno isplaćena.

Jose Antonio Reyes je u bogatoj karijeri igrao u Sevilli, Arsenalu, Realu, Atleticu, Espanyolu, te je jedno vrijeme nastupao u Kini.

Bio je istinSka fudbalska zvijezda. Nastupao je i za reprezentaciju Španije za koju je odigrao 21 meč, a Sevilla je klub koji je smatrao svojim i gdje je proveo najbolje dane karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi