Stigao konačan rezultat istrage o nesreći Josea Antonija Reyesa: Sam sebe je odveo u smrt...

Fudbaler kriv za nesreću

Stigao konačan rezultat istrage o nesreći Josea Antonija Reyesa: Sam sebe je odveo u smrt...

Midhat Šljivak

Istraga saobraćajne nesreće u kojoj je 1. juna prošle godine poginuo španski fudbaler Jose Antonio Reyes (36) konačno je završena.

Nakon gotovo godinu dana istrage, ona je danas zvanično okončana, a tužioc je iznio konačne podatke.

"Puknuće gume je uzrokovalo da vozač izgubi kontrolu nad automobilom i da pri brzini oko 187 kilometara na sat izleti s puta. Vozio je barem 67 km/h brže od odzvoljenog", saopšteno je.

Također, tužioc je objavio da je Reyes odgovoran za nesreću. On je izazvao vlastitu smrt, kao i smrt rođaka Jonathana, te teške povrede još jedne osobe, koja je srećom preživila.

Da je Reyes ostao živ, on bi bio krivično gonjen za prekršaje, ali s obzirom na to da je fudbaler tragično stradao, proces je samim tim nemoguć i istraga je ovim konačno završena.

Top Komentari

Penderinos
Živi brzo umri polako
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti