Jose Enrique u godinu dana otkrio da ima rak, pobijedio ga, pa zaigrao fudbal

Kapa dole za ovog gospodina

Jose Enrique u godinu dana otkrio da ima rak, pobijedio ga, pa zaigrao fudbal

S. Grebović

Bivšem fudbaleru Celte, Villarreala, Newcastlea, Liverpoola i Zaragoze Joseu Enriqueu, španski ljekari su prije godinu dana konstatovali tumor mozga.

Nakon što se pretprošle sezone oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom zbog česte povrede koljena, 33-godišnji Španac je prije nešto manje od godinu dana sa svojim fanovima na društvenim mrežama podijelio ovu tužnu vijest.

"Moram vas obavjestiti da mi je konstatovan rijedak oblik tumora na mozgu i već danas sam bio podvrgnut operativnom zahvatu. Sada se se nalazim u procesu oporavka i zahvalan sam Bogu jer je operacija uspješno prošla, život je previše dragocjen", zaključio je tada Enrique.

Osim njegovog bivšeg kluba, Špancu su podršku pružile i neke od najvećih zvijezda današnjice kao što su Philippe Coutinho, Luis Suarez, Paolo Dybala, Keylor Navas, Pepe Reina, Suso i mnogi drugi.

U Parizu je proveo tri mjeseca gdje je bio na radioterapijama, koje su se na svu sreću pokazale uspješnim. Sa španskim fudbalerom je konstantno bila i njegova djevojka Amy. Sa njom je podnio sve mnogo lakše.

"To mi je promijenilo život. Čak i ako vam ljekar kaže da ne brinite i da je to bezopasan tumor, ne vjerujete i mislite kao da ćete već sutra umrijeti. Za neke ljude je to rak i širit će se svuda", ispričao je Enrique.

"Zastrašujući je trenutak kada čujete riječ tumor. Sjećam se da sam bio u bolnici sa djevojkom Amy i tresli smo se. Nikada se nisam tako potresao kao tog dana. Rekli su mi da imam možda tumor od rođenja, možda već 20 ili 25 godina i da je tu možda dugo", istakao je on.

U njegovu čast jučer je Hong Kongu odigrana revijalna utakmica bivših zvijezda Liverpoola i Borussije Dortmund, a veliki Španac je odigrao nekih 20-ak minuta u ovom susretu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi