"Zadovoljavao me u krevetu dok je puštao pjesme Stinga i govorio mi da je Bog"

Mourinho je samo naizgled savršen i brižan suprug

"Zadovoljavao me u krevetu dok je puštao pjesme Stinga i govorio mi da je Bog"

E. Škorić

Ako pogledate Wikipediju, Jose Mourinho će vam se učiniti savršenim gospodinom, jer tamo je navedeno da je više od 30 godina godine u braku sa suprugom Matildom, s kojom ima dvoje djece. Možda sve izgleda savršeno i sada vjerovatno i jeste, ali u prošlosti je portugalski trener znao žestoko da povrijedi svoju dragu, koja mu je opraštala neke gnusne izdaje.

Budući supružnici upoznali su se u Mourinhovom rodnom gradu Setubalu, gdje se Matilda preselila iz Angole. Tinejdžeri su živjeli u komšiluku, dijelilo ih je svega nekoliko kuća. 14-godišnji Jose pomogao je 12-godišnjoj Tami (Matildin nadimak op.a) u učenju stranih jezika, a ubrzo je njihovo prijateljstvo iz djetinjstva preraslo u ljubav.

Vjenčanje se održalo 1989. godine, kada je Mourinho tek završio skromnu igračku karijeru i dok još nije započeo veliku trenerku karijeru.

Na putu da postane lider, Jose je prošao sve - od vatre do bakrenih cijevi. Mladić je neumorno radio kao profesor tjelesnog odgoja, trener omladinaca, skaut i pomoćni trener u klubu Estrela, nakon čega se dugo vezao za Bobbyja Robsona. Nakon što je 1992. godine bio na čelu Sportinga, Sir Bobby je zaposlio Mourinha u svom stručnom štabu kao prevoditelja - ali s vremenom je The Special One počeo pomagati majstoru u trenerskim poslovima.

Iz Sportinga je Jose, nakon Robsona, preselio u Porto, a potom i u samu Barcelonu. Cijelo to vrijeme Matilda je svim silama podržavala svog supruga, iskreno vjerujući da ga veliki uspjeh čeka iza ugla. Tako se i dogodilo: u Kataloniji je Mourinho stekao trenersku diplomu, naučivši maksimalnu mudrost od Robsona i Louisa van Gaala, te je 2000. godine stao na čelo Benfice.

Joseov debi u Primeiri ispao je negativan. Vodio je Benficu u samo devet ligaških utakmica, nakon čega je iznenada dao ostavku zbog sukoba s novoizabranim predsjednikom kluba. Šest mjeseci kasnije bio je na klupi Leirije s kojom je imao zapažene rezultate.

Oglasi

Jose Mourinho u društvu supruge Matillde i njihove kćerke 

Pod vodstvom mladog trenera, skromna Leiria iznenada se našla na četvrtom mjestu, šest bodova udaljena od zlatne medalje. To nije promaklo čelnicima Porta koji su Josea lovili na Dragauu upravo tokom sezone 2002./03. Godinu i pol dana nakon imenovanja Mourinho će sa Zmajevima osvojiti Kup UEFA, a 2004. legendarnu pobjedu u Ligi prvaka.

Dok je radio u Leiriji, Jose je upoznao djevojku po imenu Elsa Sousa, očarao ju i očarao sebe. Nova strast zaludila je Portugalca: Elsi se zakleo na vječnu ljubav, nazvao ju je princezom, zatrpao darovima, a dogodilo se da ju je igračima i agentima predstavljao kao svoju ženu! Prema glasinama, kada je mladi trener Leirije dobio jednake ponude Benfice i Porta, odlučio se za Zmajeve samo zato što je Sousa tako htjela.

Porto je ljubavnicima dao zaseban stan. Razdragani Jose sjeo bi u auto i nakon treninga krenuo put Elsinog naručja. Kažu da su se redovno seksali uz Stingove pjesme.

Elsa je bila Portugalka i vlasnica modnog butika, koja je godinama kasnije priznala čime ju se Jose očarao.

"On je uvijek govorio: 'Ja sam Mourinho, ja sam The Special one, ja sam Bog'. Svidjela mi se njegova arogancija. To je ono što je privuklo moju pozornost. Njegovo samopouzdanje bilo je vrlo privlačno. Dok smo se seksali i dok me zadovoljavao, puštao je hitove Stinga".

Oglasi

Mourinho je Elsu viđao u barovima i restoranima, ali ju je lagao da nije oženjen.

"Nije nosio vjenčani prsten..., a ja nisam imala razloga da sumnjam. Rekao mi je da se rastao od supruge jer nije bio sretan s njom. Bila sam sigurna da govori istinu", rekla je vlasnica od butika. Trener je živio u stanu u blizini stadiona na kojem je trenirao, dok su njegova supruga i djeca živjeli u kući, smještenoj u ekskluzivnoj četvrti Setubala, 500 kilometara od Lisabona.

S vremenom je princeza postala hirovita i htjela je više, dajući Joseu ultimatum: ili on ostavlja nju ili ostavlja Matildu. Mourinho nije uništio porodicu. Matilda je za suprugovu izdaju saznala naknadno - kada je već postao istinski Poseban i osvajao trofeje na Stamford Bridgeu.

Trener Chelseaja je jednog dana došao svojoj ženi u rodni Setubal i zatekao je uplakanu. Mnogodnevno pokajanje rastopilo je Matildino srce, te je oprostila svome mužu, no on ju nije prestao varati.

Godine 2019. Jose je snimljen kako se opušta na plaži u društvu 41-godišnje Prue Carter-Robinson, žene koja godinama neobično prati Portugalca na putovanjima u egzotične zemlje. Čini se da golemi Mourinhov ego jednostavno ne može živjeti a da se ne hrani ženskom pažnjom - a Matilda se odavno pomirila s njegovim tajnim izlascima sa drugim ženama.

No ko će, ako ne Posebni, prevariti svoju ženu nekoliko puta, a da ga i dalje tako ludo voli i bude uz njega...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi