U Barceloni osvanuo mural na kojem se Guardiola i Mourinho ljube

Zanimljivo

U Barceloni osvanuo mural na kojem se Guardiola i Mourinho ljube

E. Škorić

Posjetitelji festivala u Barceloni ovog mjeseca primijetili su zid na kojem je prikazan divovski mural sa Pepom Guardiolom i Joseom Mourinhom, koji se ljube.

Na muzičkom festivalu u Barceloni primijećen je divovski mural, ali neko je nacrtao menadžera Manchester Cityja kako ljubi svog kolegu koji vodi Romu. Pep i Jose godinam su bili rivali na različitim stranama, ali sada su predstavljeni kao "ljubavnici".

Mural je samo parodija na onaj kultni političara Leonida Brežnjeva i Ericha Honeckera na Berlinskom zidu.

"Bože moj, pomozi mi preživjeti ovu smrtonosnu ljubav", poruka je na muralu na kojem su Pep i Jose dok su im usne sastavljene.

Guardiola se susreo s Mourinhom ukupno 25 puta tokom svoje menadžerske karijere, više puta od bilo kojeg drugog trenera i ima 12 pobjeda, šest remija i sedam poraza. Posljednji put su se sastali u februaru prošle godine, kada je City pobijedio Tottenham kojeg je tada vodio Mourinho s 3:0.

Pep je nedavno osvojio naslov prvaka Engleske sa Cityjem, dok je Joseova Roma nakon dugo vremena osvojila trofej, pošto je u finalu Konferencijske lige pobijedila Feyenoord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi