Otac poznatog trenera bio je pravi Hercules: Dizao je nevjerovatne težine
Foto - EPA

Julen Lopetegui je 'crna ovca' porodice

Otac poznatog trenera bio je pravi Hercules: Dizao je nevjerovatne težine

Midhat Šljivak

Sjajni španski stručnjak Julen Lopetegui (55) može se pohvaliti zaista dobrom fudbalskom, ali i trenerskom karijerom.

Kao fudbaler je nosio dres Reala i Barcelone, a iako se tamo nije naigrao, rijedak je među igračima da se može pohvaliti kako je igrao za oba španska velikana.

Imao je potom Lopetegui i kratku epizodu na klupi Real Madrida. Međutim, nije ona dugo trajala i dobio je otkaz nakon samo 14 utakmica, da bi potom istinsku sreću našao u Sevilli.

Tim iz Andaluzije vodi zaista odlično. Ekipa je u vrhu tabele La Lige, osvojio je Evropsku ligu i jedan je od najboljih trenera svijeta u ovom trenutku.

Međutim, lako se moglo desiti da Julen nikada ne postane fudbaler. Dolazi iz sportske porodice, a posebno je impresivnu karijeru imao njegov otac Jose Antonio koji je bio istinski Hercules.

"Moj otac je bio vrhunski 'dizač kamena'. Bio je vrhunski sportista, bavio se raznim sportovima i uvijek je nam je govorio o istinskim vrijednostima sporta", istakao je Lopetegui.

Postoji fotografija na kojoj je Julen s ocem koji visoko u zraku drži njegove dvije sestre.

"Vidljivo je da nije igrao fudbal, ali zapravo ja sam crna ovca porodice. Brat mi igra 'pelotu' na vrhunskom nivou. I ja sam bio dobar, imao sam šansu da postanem profesionalac, ali sam se odlučio za fudbal", rekao je Lopetegui.

Sreća da je na vrijeme prelomio. Lopetegui je postao jedan od najboljih trenera svijeta, a rezultati sa Sevillom su zaista sjajni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi