I Nurkiću hrvatski pasoš

Stiglo zeleno svjetlo

I Nurkiću hrvatski pasoš

Admin Čaušević

Nakon Edina Džeke i Jusuf Nurkić će uskoro dobiti hrvatski pasoš.

Kako piše oidređeni hrvatski mediji stiglo je zeleno svjetlo da Nurkić dobije hrvatskog državljanstvo šte ne treba brinuti navijače BiH.

"Zanimljivu odluku, na svojoj 39. sjednici, donijelo je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora. Naime, na temelju zamolbe Hrvatskog košarkaškog saveza, Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje i podršku za prijam u hrvatsko državljanstvo NBA košarkaša Jusufa Nurkića", naveo je Jutarnji list.

Kao glavni razlog zašto će sjajni centar do kraja mjeseca dobiti hrvatski pasoš navodi se činjenica da je pomogao nakon potresa u Zagrebu i na Banovini.

S druge strane niti Nurkić ima želju da igra za reprezentaciju Hrvatske, dok niti Hrvati nemaju namjeru oteti sjajnog centra od bh. reprezentacije.

"Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao financira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar) no po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagovale", dalje navodi Jutarnji.

Od pasoša članice Europske unije, Nurkić će sigurno imati poslovne koristi a moći će i jednostavnije putovati po svijetu.

Ianče, Nurkić je nakon nekoliko godina pauze konačno zaigrao za reprezentaciju i bio je odličan u senzacionalnoj pobjedi protiv Francuske.

Centra Portland Trail Blazersa i reprezenativne kolege u narednim danima očekuju i nastupi na Eurobasketu i to u izuzetno teškoj grupi.

Košarkaški Zmajevi će grupnu fazu igrati protiv Francuske, Slovenije, Njemačke, Litvanije i Mađarske, a prvi meč je na programu u četvrtak od 14:30 protiv Mađara.

Top Komentari

Mackintosh
Sad si Josip. Joja Nurkic
2 9
Halland
Svi se kunu u BiH a cim mogu negdje nešto drugo dobit odmah hvataju i bježe,,budimo realni Jusuf i ostala ekipa vidili su svijeta,svjesni su kakvo je ruglo i kaljuža ova država,a mi obični građani nemožemo pobjeći nigdje,tu smo osuđeni na propast sa ovim debilnim politicarima
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi