Nurkić odgovorio izraelskom premijeru: BiH je prošla genocid i nikada neće biti na strani agresora!

Zbog objave Netanyahua na Twitteru

Nurkić odgovorio izraelskom premijeru: BiH je prošla genocid i nikada neće biti na strani agresora!

Endin Čaušević

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je na Twitteru zastavu Bosne i Hercegovine i zahvalio se na podršci u sukobima s Palestinom.

Ova objava premijera Izraela izazvala je mnoge reakcije na društvrenim mrežama jer se on zahvalio na podršci nakon što su zastave ove zemlje bile istaknute u Banjaluci i Trebinju.

Netanyahu je to shvatio kao podršku cijele Bosne i Hercegovine, ali uskoro je dobio mnoge odgovore da baš i nije u pravu.

Sukobi Izraela i Palestine traju već nekoliko dana, te su mnogi stanovnici Gaze stradali u žestokim napadima koji još uvijek traju.

Poruka izraelskog premijera "naljutila" je i našeg najboljeg košarkaša Jusufa Nurkića koji je odlučio da se oglasi na Instagramu.

Oglasi

Nurkić je podsjetio Netanyahua da je Bosna i Hercegovina prošla genocid u prošlom ratu, te da nikada neće biti na strani agresora.

"Moja zemlja je prošla genocid. Moj narod nikada neće biti na strani agresora. Potrebno je samo biti čovjek koji će se suprotstaviti ratu i ubijanju nevinih ljudi i djece. Jedino je ispravno zaustaviti rat, zaustavite sve ratove", poručio je Nurkić.

Nurkić je i prije nekoliko dana bio među prvim poznatim sportistima koji je javno pružio podršku narodu Palestine.

Bh. košarkaš je tada objavio fotografiju i poruku Khabiba Nurmagomedova, te je uz to je još dodao: "Pray for Palestine" u nadi da će se veoma brzo riješiti ono što se dešava u Palestini prethodnih dana.

Top Komentari

Rajvosa2019
Tako je lave , nek si mu rekao . Moja gradjanska duznost je da dodam, da krezubi - masni nemaju pojma gdje se nalazi Izrael , oni misle da je to na mjesecu + da su cifuti davno priznali Kosovo + veliki su saveznici USA , oni koji su zegali Djikaniju - e a kako to covjek da objasni onim masnim primitivcima
13 1
ZIVIOrodjo
Nema bjige nema jata bez jaseja ajafata I juke bjata ?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi