Optužuju je za previše provokativno poziranje: "Ovo je samo u slobodnim danima"

Zgodna klizačica iz Nizozemske

Optužuju je za previše provokativno poziranje: "Ovo je samo u slobodnim danima"

Edmir Škorić

Jutta Leerdam bavi se brzim klizanjem i voli pozirati u što oskudnijim kombinacijama u suprotnosti sa sportskom opremom koju obično mora da nosi tokom takmičenja i koja joj pokriva cijelo tijelo.

Sportistkinja iz Nizozemske nije senzacija samo na ledu, već i na društvenim mrežama. Ipak, kaže da slike na Instagramu ne odražavaju njen život i da joj nisu primarna obaveza u životu.

"Tokom perioda napornih treninga ne volim se slikati, to se događa samo u slobodnim danima, inače razmišljam samo o klizanju", rekla je Jutta.

23-godišnja Nizozemka je olimpijska viceprvakinja i već ima pet svjetskih zlata na svom kontu.

Nedavni nastupi pomogli su joj da stekne nevjerovatan broj pratitelja na Instagramu: 3,3 miliona koliko ih je sada.

Jutta Leerdam postala je superzvijezda zimskih sportova. Jutta je već prešla na višu razinu. Trenira s muškarcima i više ih je puta uspjela deklasirati u trening utrkama.

Oglasi

Lijepa sportistkinja diplomirala je na fakultetu marketinga te je objasnila otkud to ime:

"Dobila sam ga jer je moj otac zaljubljenik u surfanje. Postojala je djevojka koja je pobjeđivala na mnogim takmičenjima, Jutta Muller. Bila je plavuša i moj otac je mislio, ako će imati plavu djevojčicu, tako će je nazvati".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiN0BUfDDz7/[/instagram]

Top Komentari

King_Kenny
...uffff kako je dobra,lizao bi joj mindzu poslije dvosatnog treninga...bas je mocna...
4 0
stranputica
Ma, mala je k'o zrakoplov.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti