"Juventus nam je zabranio da pričamo o Ronaldu i optužbama za silovanje što je meni bilo previše"

Napustila Staru damu na kraju sezone

"Juventus nam je zabranio da pričamo o Ronaldu i optužbama za silovanje što je meni bilo previše"

E. Čaušević

Jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo prošle godine optužen je da je silovao Kathryn Mayoragu, a istraga američke policije još uvijek traje.

Amerikanka Kathryn Mayoraga oglasila se prije skoro godinu dana i poručila da ju je Ronaldo silovao u jednom hotelu u Las Vegasu 2009. godine, ali da nije imala hrabrosti da priča o tome jer joj je Portugalac prijetio.

Oko svega pokrenuta je i istraga, a nedavno je na Ronaldovu adresu stiglao i poziv za sud zbog ovih optužbi. Sva ova priča pojavila se kada je Ronaldo potpisao za Juventus i čelnicima kluba iz Torina nimalo nije bilo lako.

Ronaldo je svakodnevno bio u centru pažnje svjetskih medija, ali ne zbog fudbala već zbog skandala oko navodnog silovanja. U Juventusu su učinili sve kako na to niko ne bi mislio, te je igračima bilo zabranjeno da to spominju.

To se odnosilo čak i na žensku ekipu Juventusa i niko jednostavno nije smio da spominje Ronalda i optužbe za silovanje. O tome je pričala bivša igračica ovog klluba Petronella Ekroth.

"Nismo smjeli uopšte da pričamo o tome jer su nas utišavali i govorili da to ne spominjemo. Morali smo raditi za klub i zaboraviti na sve to. S vremenom počneš misliti da više nemaš svoje ja, ali nekada jednostavno moraš ustati za ono što je ispravno".

"Osjećala sam se tamo zarobljeno i nisam znala šta da radim. Nije im odgovaralo što sam i mala svoje mišljenje i mislim da je važno reći kada nešto nije u redu i boriti se da bude. Ne znači da sam uvijek u pravu, ali...", rekla je Ekroth.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
A sta je to tvoje ja ziva bila?? Spavala ravaku sa njim i sad pokusava izvuci koji milion i sad kao to ispravno,o tome zelis pricati jel? Pa ista si kao ona
2 1
Bhf
To je klub profesionalaca,misli moze laprdati sta hoce.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti