Kada na odmoru naletite na Messija: Nikada neću zaboraviti Lea i njegovu suprugu
Foto: Screenshot

Dječak iz sjevernog Londona upoznao zvijezdu Barce

Kada na odmoru naletite na Messija: Nikada neću zaboraviti Lea i njegovu suprugu

Jedan dječak (11) iz sjevernog Londona je imao čast i zadovoljstvo igrati fudbal sa velikim Lionelom Messijem i Messijevim sinom.

Prošle sedmice se pojavio snimak Lionel Messija koji na jednoj karipskoj plaži igra fudbal sa svojim sinom i još troje djece. Među njima je bio i plavokosi dječak kojeg su mediji ubrzo "identifikovali" i sa njim obavili kratki razgovor.

Riječ je o 11-godišnjaku iz sjevernog Londona, Mackenzieju O'Neillu.

"Messi je bio na plaži sa svojom porodicom. Ja sam bio sam i šutao sam loptu u blizini njih", rekao je Mackenzie na početku svog razgovora za argentinski Ole.

"Njegov otac Jorge mi je dobacio loptu i pitao me da li želim igrati sa njima. Nakon toga smo igrali fudbal sa Thiagom (sin Lionela Messija) i Messijem 45 minuta... Thiago je fantastičan igrač za svoje godine i nije se stidio igrati. Igrati fudbal sa Messijem je bilo fantastično", nastavio je Mackenzie.

"Messijeva supruga je prevodila jer ona jako dobro govori engleski jezik. Kasnije sam plivao sa Messijem, otišli smo i na mali brod i puno vremena proveli u vodi. Messi me podigao na ramena, a Thiago me slijedio gdje god sam išao", rekao je presretni dječak.

Novinari Olea, iz kojeg porušuju da je Mackenzie intervjuisan uz dozvolu njegove majke Anne, su pitali svog mladog sagovornika da li mu je Messi dao neke fudbalske savjete.

"Ne, jer on ne govori engleski, ali dovoljan savjet mi je bio vidjeti ga kako je vješt sa loptom", poručio je Mackenzie.

 The child who enjoyed a beach kickabout with Lionel Messi in Antigua has been revealed as a Londoner

"Igrati se sa Leom u vodi je bilo jako zabavn. Ponaša se kao noramalan otac, Vidio sam i da zaista uživa gledati svog sina kako se igra sa drugom djecom... Da je Thiago ostao u odmaralištu, igrali bismo fudbal svaki dan. AKo ga vidim sljedeće godine, ponovo ćemo igrati. Svake godine sam na odmoru sa porodicom na istoj plaži", istakao je Mackenzie, pa dodao:

"Sinoć su Messi i njegova porodica bili tu. Igrao sam se sa Thiagom i poklonio mu svoju loptu. Ali on je trčao za mnom po plaži i insistirao je da ja zadržim loptu. Poslije su se Messi i njegova žena oprostili od mene. Nikada ih neću zaboraviti".

Inače, Messi je sa svojom prodicom odmarao u luksuznoj vili u zaljevu Jumby (Antigva i Barbuda).

Top Komentari

Hooruk
Da je ovo Ronaldo bio, bilo bi ljudeskara, velicina, ljudska gromada a ovako Messi pa tisina, a Ronaldo je dokazani derpe sta god da obuce
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi