Kanter promijenio prezime nakon što ga se porodica odrekla

Nije se dugo čekalo

Kanter promijenio prezime nakon što ga se porodica odrekla

Turski košarkaš Enes Kanter promijenio je prezime.

Nakon što ga se jučer porodica javno odrekla i zatražila da promijeni prezime, on je to i učinio, pa se sada zove Enes Gulen.

Razlog svemu su njegovi politički statovi, odnosno twittovi koje je pisao protiv predsjednika Turske Recepa Tayyjipa Erdogana.

Enes je 2009. godine sa samo 17 godina otišao u Sjedinjene Države gdje je pao pod uticaj Fethullaha Gulena, lidera pokreta Himzet, pa je zbog toga često imao problema u Turskoj.

Iako ga se porodica jučer odrekla, Enes je saopštio da nema problema s tim, te da "više voli Gulena od porodice".

"Danas sam izgubio oca, majku, braću i svu porodicu koju sam imao 24 godine. Fethullah Gülen me naučio da Bog postoji, bol ne", navodi se u saopštenju centra Oklahome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi