Kaos uoči prijateljske utakmice St. Paulija i BK Frema

Danci na teren ubacili i čavle

Kaos uoči prijateljske utakmice St. Paulija i BK Frema

Njemački dnevnik Sport Bild piše kako je fudbalere drugoligaša St. Paulija uoči prijateljske utakmice protiv BK Frema u Kopenhagenu dočekalo neugodno iznenađenje.

Naime, nepoznati počinitelji prije početka susreta odlučili su se zabaviti posipanjem čavala i vijeka posvuda po travnjaku. Da na vrijeme nisu uočeni, igrači bi se mogli itekako ozlijediti pri padu, ali onome koji ih je pobacao to očito nije bilo nimalo bitno. 

No, to nije sve. Bild tvrdi da su u okruženju stadiona osvanuli i nacistički simboli, koji su na kraju uklonjeni uz pomoć velikog napora. Cijeli slučaj je podsjetio na svastike koje su osvanule na Poljudu uoči kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Italije.

Na kraju dodajmo da je utakmica između St. Paulija i BK Frema okončana rezultatom 3:2 u korist njemačkog kluba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.