Djevojčica od 13 godina ostala trudna s NBA legendom - Za sina godinama nije želio čuti
Jedan od najboljih krilnih centara svih vremena ima izuzetno buran privatni život (Foto: EPA)

Karl Malone je kao čovjek obična nula

Djevojčica od 13 godina ostala trudna s NBA legendom - Za sina godinama nije želio čuti

Midhat Šljivak

NBA legenda Karl Malone (59) bez ikakve je dileme jedan od najvećih krilnih centara koji su se ikada pojavili u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Njegov košarkaški kvalitet bio je neupitan za sve, ali je čuveni Poštar kao čovjek oduvijek na dnu liste. Dokaz tome je 1983. godina kada je napravio dijete 13-godišnjoj djevojčici za kojeg potom ništa nije napravio.

Karl Malone iza sebe ima veliku košarkašku karijeru. Apsolutna je legenda Utah Jazza, treći najbolji strijelac u historiji NBA lige, no s ljudske strane ovog 59-godišnjaka gotovo niko ne cijeni.

Bahata NBA legenda uvijek je mislila samo na sebe. Dokaz tome je sve što se dešavalo davne 1983. godine kada je Malone imao 20 godina i kada je velika karijera bila tek pred njim.

On je tada 13-godišnjoj djevojčici Gloriji Bell napravio dijete. Izbjegao je odlazak u zatvor samo zato što se porodica maloljetnice složila kako bi odlaskom iza rešetaka dijete ostalo bez ikakve naknade od zvijezde u najavi, ali napravili su veliku grešku.

Malone je postao velika NBA zvijezda. Za sina nije želio ni da čuje i tek godinama kasnije je odlučio da ga prizna. Prvi put ga je vidio kada je imao 17 godina.

Oglasi

Nikada nije želio ni govoriti o onom što je napravio u prošlosti. Nije ga zanimalo kao ni dijete koje je 13-godišnjakinja rodila.

"Ne želim govoriti o stvarima iz prošlosti. To me ne zanima. To je moj privatni životi ja ću se nositi s tim kao i sa svim drugim. Svejedno mi je. I ja sam samo čovjek", poručio je Karl Malone.

Njegov sin Demetress Bell postao je NFL igrač. Igrao je na mjestu offensive tacklea i proveo je pt sezona nastupajući uza Buffalo Billse, Philadephia Eaglese i Dallas Cowboyse.

Malone se 1990. godine vjenčao s Kay Kinsey i skupa imaju četvero djece. Sa strane je 'radio' redovno, pa je se ispostavilo da je sa 17 godina postao otac blizanki.

"Nisam se ponio na pravi način prema starijoj djeci. Pogriješio sam, ali vrijeme se ne može vratiti", poručio je 2018. godine Karl Malone.

Sada je navodno s ostalom djecom u redovnom kontaktu, a o kakvom se narcisu radi dovoljno govori to da o sebi često priča u trećem licu.

Karl Malone je NBA karijeru počeo 1985. godine u Utah Jazzu. Gotovo kompletnu karijeru proveo je u ovom timu s kojim je dva puta imao šansu osvojiti prsten, ali ga je zaustavio Michael Jordan.

Karijeru je okončao 2004. godine u dresu Los Angeles Lakersa. Pokušao je uzeti naslov prvaka, no u tome nije uspio i jedan je od najvećih košarkaša koji su ostali bez NBA prstena.

Top Komentari

plemic
zanimljiv i poučan tekst.
3 0
Arnel925
Volio je mlado.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi