Karl Malone se maskirao i našalio s Anthonyjem Davisom

Sjajan Prank

Karl Malone se maskirao i našalio s Anthonyjem Davisom

NBA legenda Karl Malone jako cijeni zvijezdu New Orleans Pelicansa, Anthonyja Davisa, no to ga nije spriječilo da se našali s mladim All-Star igračem. 

Prerušen u domara, ometao je Davisa na snimanju videa i zagorčavao mu život, a da ovaj nije ni sanjao ko se krije iza maske.

Legenda Utah Jazza, Malone je rođen i živi u Louisiani, gdje Davis igra za tim New Orleans Pelicansa.

"Dobio sam poziv da se s nekim našalimo, i prvo što sam pitao bilo je 'S kim?' Rekli su 'Anthony Davis' i ja sam odmah pristao,“ objasnio je Malone.

Davisu je rečeno da u lokalnoj košarkaškoj dvorani treba snimiti jednostavan košarkaški video za Red Bull, što i jeste bilo tačno. No, ono što nije znao jeste da će na lokaciji snimanja biti i jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena, s jedinim zadatkom da ometa snimanje i nervira ga.

Malone je bio prerušen u radnika na održavanju - u radnom kombinezonu, s perikom i naočalama, te lažnim stomakom - kako bi prikrio svoj identitet. Možda je bilo neobično vidjeti domara visokog 206 centimetara, no šminker i frizer su se potrudili da 54-godišnjak izgleda znatno starije.

On se za vrijeme snimanja neprestano vrzmao naokolo, ulazio u kadar, prekidao snimanje, rušio opremu i učinio sve da se Davisu „popenje na vrh glave“.

Davis je bio frapiran kada je otkrio ko se krije iza maske domara i uslijedio je dug smijeh i srdačan zagrljaj dva diva. U videu pogledajte tok cijele „operacije“, Davisov trenutak spoznaje i reakcije.

Jedan od najboljih krilnih centara ikada, Malone je drugi na listi najboljih strijelaca NBA svih vremena, odigrao je 14 All-Star utakmica, po dva puta bio najkorisniji igrač lige i All-Star utakmice, bio je član originalnog američkog Dream Teama s kojim je osvojio dva olimpijska zlata, izabran je u košarkašku Kuću slavnih... i to je samo dio onoga što je u svojoj nevjerovatnoj karijeri postigao.

Davis, s druge strane, sa svega 24 godine već je odigrao pet All-Star utakmica (prošle godine je bio i MVP na istoj), najbolji je strijelac New Orleans Pelicansa svih vremena, i ima zlatne medalje s Olimpijade i Svjetskog prvenstva. Ovim tempom, jednog bi dana mogao sustići i legendarnog „Poštara“ Malonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi