U Krakovu održano svjetsko finale takmičenja u DJ-ingu

DJ Damianito odnio pobjedu

U Krakovu održano svjetsko finale takmičenja u DJ-ingu

E. Škorić

DJ Damianito iz Italije odnio je pobjedu na ovogodišnjem velikom svjetskom finalu Red Bull 3Stylea, takmičenja u DJ-ingu, u konkurenciji vrhunskih DJ-eva iz svih krajeva planete.

Ispred 1.000 gledalaca u čuvenom pozorištu Juliusz Slowacki u Krakovu (Poljska), Damianito je u sjajnom finalu pokazao najviše, a iza njega su ostali suparnici: DJ Cross (Belgija, 2. mjesto), DJ Cam B (Kanada, 3. mjesto), DJ Rina (Japan), DJ Diego Zapata (Čile) i Ryan the DJ (Južna Afrika).

„Ostvariti ovaj podvig i postati [Red Bull 3Style] svjetski prvak... nemam riječi,“ izjavio je pobjednik. „To je izuzetno. Neću se zaustaviti ovdje, želim i dalje učiti od drugih DJ-eva i legendi.“

Svi DJ-evi su uložili ogroman trud kako bi do savršenstva doveli svoje nastupe, u kojima su u 15-minuta miksali i do 50 različitih pjesama.

„Radio sam tri mjeseca na sklapanju dva DJ seta, ali sam sve do posljednje minute mijenjao 50% seta s kojim sam pobijedio,“ rekao je Damianito. „Kada sklopim set, moje misli kreću na putovanje. Želio sam putovanje s iznenađenjima.“

DJ-evi su imali po 15 minuta da zadive žiri svojom originalnošću, kreativnošću i vještinom, a u svoje su setove morali uvrstiti najmanje tri muzička žanra. U žiriju su sjedile legende DJ-inga: DJ Craze, DJ Nu-Mark, Nina Las Vegas, Skratch Bastid, kao i legendarni DJ Jazzy Jeff iz dvojca DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (s Willom Smithom), te iz popularne TV serije „Princ iz Bel Aira“. Sudije su takmičare ocjenjivale prema četiri kriterija: originalnost, vještina, odabir muzike i reakcija publike.

„Ovo je najbolje DJ takmičenje na svijetu i bira najboljeg na svijetu,“ rekao je Jazzy Jeff. „Konkurencija je ove godine bila žestoka jer je kvalitet DJ-eva širom planete sve bolji. Svake godine otkrivamo nove i jedinstvene talente iz cijelog svijeta, i jedva čekam narednu godinu i Red Bull 3Style svjetsko finale na Tajvanu.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi