"Današnjim fudbalerima je u glavi samo PlayStation i listanje Instagrama"

Boateng sasvim otvoreno

"Današnjim fudbalerima je u glavi samo PlayStation i listanje Instagrama"

Eldar Ganibegović

Dobro poznati fudbaler iz Gane, 34-godišnji Kevin-Prince Boateng otvoreno je kritikovao današnje mlade fudbalere.

On smatra da oni uopšte ne rade na sebi, te ih je propisno isprozivao.

"Mladi fudbaleri danas ne rade na svom talentu. Vjerujte mi, znam šta to znači. Većinja njih već s 19 godina vozi Mercedes i misle da su dobri da više nište ne moraju raditi kako bi napredovali", rekao je Boateng i dodao:

"Ne ostaju nakon treninga, ne treniraju dodatno, apsolutno ništa. Jedino o čemu misle je PlayStation nakon obaveznog treninga i listanje Instagrama."

"Mislim da se fudbal promijenio, baš kao i cijelo društvo", zaključio je Boateng.

Kevin je danas član Herthe u kojoj je i počeo karijeru. U berlinski tim se vratio u julu ove godine, nakon što je okončao epizodu u italijanskoj Monzi.

Njega najviše pamtimo iz perioda 2011. - 2013. godine kada je s mnogo uspjeha nosio dres Milana, a kasnije je promijenio dosta klubova. između ostalih, igrao je i u Barceloni, ali se nije uspio nametnuti.

Ove sezone za Herthu je nastupio na 11 utakmica, no nije uspio postići pogodak niti upisati asistenciju. 

Za reprezentaciju Gane nastupio je 16 puta, a nakon što je prošao sve mlađe selekcije Njemačke. Njegov brat, poznatiji Jerome Boateng, za Elf je igrao i u seniorskoj konkurenciji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXYouuiMo08/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

Top Komentari

Ecosport
Tačno tako. Kod nas možda ne vozaju mercedese, ali imaju dobra auta i sjede po kafanama obično, ako nisu na plejki. Zato se toliko ističe malo onih koji rade na sebi. I uspiju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti