Kežman pomogao opljačkanoj starici

U stilu pravih uličnih heroja

Kežman pomogao opljačkanoj starici

Nekadašnji srbijanski fudbaler Mateja Kežman ponovo je u akciji, ali ovog puta na beogradskim ulicama. 

Kežman je prvi priskočio da pomogne Gordani M. (68) koja je opljačkana kod Hrama Svetog Save u Beogrtadu. Iako Kežman nije uspio da spriječi krađu, ipak je uspio da utješi nemoćnu staricu.

"Prišao mi je i rekao: 'Gospođo, mislite na svoje zdravlje! Sve što vam je oteto može da se nadoknadi!", rekla je starica, a potom opisala počinitelja ovog krivičnog djela.

"Bio je u crnom kaputiću, dužine do pola butina. Nije bio maskiran, ali sve što sam uspjela da vidim je njegova crna kosa, srednje dužine. Nije me povrijedio, ali se poslije ove traume plašim da izađem na ulicu! Odmah sam obavjestila sina i kćerku u Švedskoj, koji su tamo blokirali sve moje kartice. Kupila sam najjeftiniji telefon da bih mogla da komuniciram sa rodbinom i prijateljima dok sam u Beogradu", rekla je Gordana.

Ova starica se zahvalila Kežmanu koji je odmah pozvao policiju, ali također poručila je da nije znala ko je dok se nije predstavio policiji.

"Prišao mi je mlađi čovjek, za koga sam tek u policiji saznala da je proslavljeni fudbaler i pitao me šta mi se dogodilo. Bio je toliko divan i uputio mi je tople riječi utjehe. Potom je prišao jednom bračnom paru, pitao ih za broj policije i prijavio slučaj", poručila je ona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi