Ronaldo uvijek Khabibu nazove selam, često izgovara riječ svojstvenu za muslimane

Nurmagomedov otkrio detalje

Ronaldo uvijek Khabibu nazove selam, često izgovara riječ svojstvenu za muslimane

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Khabib Nurmagomedov su već godinama odlični prijatelji. 

Khabib je u penziju otišao kao najbolji UFC borac u historiji, dok s druge strane Ronaldu mnogi dodjeljuju epitet kao najboljeg fudbalera ikada.

Portugalac i Rus su se nedavno družili u Manchsteru gdje je penzionisani borac prisustvovao susretu na Old Traffordu kada su Crveni đavoli dočekali Everton.

Religija je Khabibov sastavni dio života, možda čak i na prvom mjestu što i često ističe na društvenim mrežama, međutim s Ronaldom o tome uopšte ne priča.

Ipak, Khabib je gostujući u jednoj emisiji otkrio neke o detalja razgovora s Ronaldom kazavši da mu portugalski as uvijek nazove selam, odnosno Esselamu alejkum što u prevodu s arapskog na bosanski jezik znači: "Mir i spas Božiji vam želim".

Isto tako je ispričao da Ronaldo u razgovoru s njim često koristi riječ "inšallah" koja je inače svojstvena za muslimane i u prevodu na bosanski jezik znači "ako Bog da".

"Ronaldo mi uvijek nazove selam i govori 'inšallah'. On razumije religiju. Mislim da on vjeruje u svoju religiju, a ja u svoju. Kada upoznam ljude, nikad ih ne pitam kojoj religiji pripadaju. To nije primjer dobrog muslimana. Ako neko vjeruje, to je njegova odluka. Nikad nisam pričao s njim o tome, ispričao je Khabib.

Top Komentari

Ecosport
I šta sad? Frajer preferira muslimane obrezane, badr harija, khabiba i slične.... Penaldo aka Gaynaldo
0 9
Sars33
Sad ce ona prica ko 2016, Ronaldo preso na Islam, auuu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi