Khabib Nurmagomedov posjetio Kabu, ali i još jedan važan događaj

Objavio fotografiju

Khabib Nurmagomedov posjetio Kabu, ali i još jedan važan događaj

E. Ganibegović

Legendarni borac Khabib Nurmagomedov ponovo je oduševio fanove.

Dagestanac je prije nekoliko dana posjetio Kabu, najveće svetište muslimana koje se nalazi u Mekki, a fotografiju je objavio na svom Instagram profilu.

Na slici se pored Khabiba nalaze Rizvan Magomedov, MMA menadžer, zatim Naser bin Hamad Al Khalifa, komandant bahreinske kraljevske garde, te Hamad bin Isa Al Khalife, sin kralja Bahreina.

Nakon ovoga, Khabib je bio prisutan na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije u kojoj je slavio Lewis Hamilton. 

Oglasi

Utrka kakvu svijet ne pamti: Hamilton opet pobijedio "prljavog" Verstappena, slijedi neviđena drama

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Saudijske Arabije u najuzbudljivoj utrci posljednjih nekoliko godina.

Hamilton i Bottas su poveli utrku, ali je Schumcher završio u zidu, a nakon safety cara upotrebljena je crvena zastava što je značilo prekid utrke.

Verstappen je prilikom pauze zamijenio gume te se našao ispred Hamiltona i Bottasa, a drugi start je donio ogromnu dramu.

Hamilton je pretekao Verstappena, koji izlazi sa staze te suprotno pravilima vraća prvo mjesto, a Hamilton je pao na treće iza Ocona koji je odlično iskoristio gužvu.

U međuvremenu je došlo do novog sudara, a odustali su Perez, Mazepin i Russel pa je ponovo upotrebljena crvena zastavica.

Oglasi

Poslije toga uslijedili su pregovori između FIA-e te Red Bulla i Mercedesa, a dogovoreno je da na novom restartu Verstappen starta iza Hamiltona, a Ocon će krenuti kao prvi.

Nakon trećeg starta Verstappen je odlično startao te je prestigao Ocona i Hamiltona te se probio na prvo prvo mjesto.

Nakon toga Hamilton je pritiskao Verstappena, a u nekoliko navrata pozivano je virutalno sigurnosno vozilo sve do 41. kruga kada su je došlo do novog duela dvojice sjajnih vozača.

Hamilton je prestigao Verstappena, ali je Nizozemac kratio šikanu pa se vratio na prvo mjesto, ali nakon toga je primoran da prepusti prvo mjesto Britancu, uz to je dobio i pet sekundi kazne.

Vozač Mercedesa je dobio i dodatni bod za najbrži krug pa će pred zadnju utrku sezona koja se vozi sljedeće sedmice ući izjednačeni.

Hamilton i Verstappen imaju po 369.5 bodova. Odlučujuća utrka za prvaka svijeta vozi se na stazi u Abu Dhabiju. Ovo je vozaču Mercedesa bila 103. pobjeda u karijeri.

Inače, treći kroz cilj je prošao Bottasa koji je u ciljnoj ravnini prestigao Ocona. U bodovima su još završili Ocon, Ricciardo, Gasly, Leclerc, Sainz, Giovinazz i Norris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti