Voditeljica pružila ruku Khabibu, briljantnom reakcijom Dagestanac je spriječio blamažu

Čuveni MMA borac je poznat kao veliki vjernik

Voditeljica pružila ruku Khabibu, briljantnom reakcijom Dagestanac je spriječio blamažu

Admin Čaušević

Khabib Nurmagomedov je uz Karima Benzemu vrlo vjerovatno najpoznatiji musliman u svijetu sporta. Dagestanac je poznat kako se drži strogih islamskih propisa te ne izbjegava da u javnosti pokazuje svoja vjerska uvjerenja.

Nije poznato od kada datira, ali jedan od snimaka Khabiba kako mu voditeljica programa pruža ruku, a on je odbija na genijalan način je postao viralan.

Kao što je poznato po islamskim propisima muslimanima je zabranjeno rukovanje sa drugim ženama i to je nešto čega se maksimalno Khabib pridržava.

Tako je bilo i na jednoj ceremoniji koja se sluteći po Khabibovom izgledu desila prije nekoliko godina pošto je čuveni Dagestanac izgledao vidlijvo mlađe.

Naime, nakon što je predao ženi ženi jednu knjigu, on mu je u znak zahvale pružila ruku, a Khabib je umjesto da uzvrati rukovanjem, stavio ruku na srce te klimnuo glavom.

I žena je pomalo zbunjena također klimnula glavom poslije čega je uslijedila zajednička fotografija na pozornici i sa ostalim prisutnim.

Oglasi

Khabib ne odbija svoje fanove za fotografije, čak i kada su u pitanju djevojke, ali kada to radi drži se određene distance kao što to i nalažu islamska pravila.

Nije ovo jedini put da neporaženi borac odbija rukovanje sa ženom. Slično je uradio i u jednoj emisiji kada mu je ruku pružila senzualna novinarka.

Možda i najbolji MMA takmičar u historiji je oženjen dugi niz godina, a zanimljivo da se nikad u javnosti ne pojavljuje u društvu svoje supruge.

O njegovoj supruzi Patimant se zna malo toga. Živi diskretan i povućen život. Prema dostupnim informacijama imaju troje djece, kćerku i dva sina.

Podsjećanja radi, 35-godišnji Khabib je svoju karijeru završio sa omjerom 29:0. Trenutno podučava druge Dagestance i izvodi na veliku scenu, a pravi primjer je Islam Makhachev koji je trenutno jedna od vodećih zvijezda UFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije