GSP nema ni trunke dileme: "Vjerovatno bih pobijedio Khabiba"
Georges St-Pierre je uvjeren da bi barem jednom dobio Khabiba

Legendarni MMA borac

GSP nema ni trunke dileme: "Vjerovatno bih pobijedio Khabiba"

M. Šljivak

Jedan od najvećih boraca u historiji UFC-a Georges St-Pierre smatra kako je on jedan od rijetkih ljudi koji bi u najboljim danima mogli pobijediti Khabiba Nurmagomedova.

Legendarni Georges St-Pierre važi za jednog od najvećih MMA boraca svih vremena. Nekadašnji šampion UFC-a u velter i srednjoj kategoriji imao je fenomenalnu karijeru koju je okončao 2017. godine.

Tada je pobijedio Michaela Bispinga u borbi za pojas srednje kategorije, no može se slobodno reći da je kraj zapravo uslijedio 2013. godine kada je deveti put zaredom odbranio naslov prvaka velter kategorije.

Mnogi su popularnog GSP-a povezivali s još jednom legendom Khabibom Nurmagomedovim. UFC je sanjao o njihovom obračunu i spominjala se takva mogućnost 2020. godine.

Međutim, do borbe nikada nije došlo. The Eagle je otišao u penziju, pa nikada nećemo saznati šta bi se dešavalo u borbi dvojice velikana.

Oglasi

St-Pierre je uvjeren kako bi mogao pobijediti Khabiba. Smatra da je sve ono što ima ponuditi sasvim dovoljno da bi se pobijedila jedna od najvećih MMA zvijeri u historiji.

"Khabib bi me vjerovatno mogao pobijediti. Ne kažem da bih i ja njega stalno pobjeđivao, ali definitivno bih to mogao napraviti", rekao je GSP i dodaje:

"Imao sam dovoljno samopouzdanja da prihvatim tu borbu. Smatrao sam da ću u određenom trenutku biti spreman da ga pobijedim. Ne znači da bih ga dobio u svakoj borbi, ali imao sam to samopouzdanje."

"Khabib je dobro znao kreirati distancu, uvlačio je protivnika u svoju igru, a najopasniji je bio kada te pritisne uz žicu. On je magistar hrvanja uz žicu. Moj stil je drugačiji, dobro lažiram udarce, znam odvratiti pažnju i više sam dinamičniji", govori St-Pierre.

Oglasi

Khabib je gospodski uzvratio. Iskazao je veliko poštovanje prema MMA legendi.

"Dosta učim od ovog momka. Interesantan mi je čak i način na koji priča o meni", rekao je Khabib.

Kanadski MMA borac je u karijeri odradio ukupno 28 mečeva. Ima učinak od 26 pobjeda i dva poraza. Jedan je od najraznovrsnijih boraca ikad.

Khabib je, podsjetimo, karijeru okončao kao šampion lake kategorije s omjerom 29-0.

Top Komentari

ljoze_ono_na
“ni trunke dileme” i “vjerovatno” je isto?
0 0
user1582467886
Na kojim li si ti drogama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi