Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Prognoza parova

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

SportSport.ba vam donosi prognozu parova za večeras.

08.03 ENGLAND: Championship 20:45
Fulham - Burnley tip X, under 2,5

pOZ KLUB U P N I D-P B
1. Burnley 35 19 11 5 54:27 68
19. Fulham 35 8 13 14 53:58 37



Vrlo bitan susret za obje ekipe. Gostima bi eventualna pobjeda širom otvorila vrata direktnog plasmana u Premier League iduće sezone, a domaćima bi značila mirniji kraj sezone u borbi za opstanak. Kada pogledate dosadašnje stanje na tabeli, odmah upada u oči da su ekipe postigle gotovo isti broj golova.

Ono što ih naravno odvaja, cijelih 18 mjesta je broj primljenih golova kojih su domaći primili više nego duplo u odnosu na goste. Naša preporuka će biti tip X, i manje od 2,5 golova. Burnley prima daleko manje od gola po utakmici, a nije pretjerano ufikasan ni u gostima, sa druge strane Fulham se konsolidovao donekle nakon lošeg starta sezone, pa nije za očekivati veliki broj golova.

ENGLAND: Championship 20:45
Brighton - Sheffield Wed tip X, under 2,5

poz klub u p n i d-p b
4. Brighton 35 17 13 5 49:34 64
6. Sheffield Wed 35 14 13 8 50:36 55


Obje ekipe su na mjestima koja vode u baraž za Premier league, ali im je velika potjera za petama. Čak su tri tima na samo bod udaljenosti od gostiju i spremno čekaju svaki kiks. Brighton je dobroj poziciji da eventualnom pobjedom uđe u društvo onih koji će plasman obezbjediti direktno.

Gosti imaju katastrofalnu seriju sa dva boda iz četri meča koji su ugrozili njihove abicije. Naša preporuka će biti tip X i manje od 2,5 golova. Očekuje se rovovska borba, pa bi mnogo glova mogli očekivati eventualnim brzim golom gostiju, u drugim varijantama svaki gol će biti zlata vrijedan.

EUROPE: Champions League - Play Offs 20:45
Real Madrid - AS Roma tip 1, over 2,5

Iako će mnogi reći da je u ovom duelu sve rješeno, gosti ipak gaje neke nade. Hvatajući zalet u Serie A, rimljani se nadaju čudu u Madridu. Ipak to neće biti lako, iako je Real napravio par kikseva u prvenstvu i vjerovatno se oprostio od titule u ovoj sezoni.

Ono što bi moglo biti opasno po domaće je da se prevelikim otvaranjem ostavi prostor za ubitačne kontre Real Madrida. Onda bi utkamica mogla otići u pravu goleadu. Mi nećemo isključiti mogućnost o kojoj smo govorili, pa ćemo dati prijedlog da igrate tip 1 i preko 2,5 golova. Iako talijanski timovi u gostima uglavnom igraju tvrdo, Roma je ove sezone pokazala da može biti puno golova na njenim utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti