Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

Za danas smo analizirali dvije utakmice škotskog FA Cupa i jednu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

SCOTLAND: FA Cup 20:45
Hibernian - Hearts tip X, over 2,5

Kada se u Kup sastanu dva najljuća rivala, kavi su Hibernian i Hearts, u drugom najvećem škotskom derbiju, onda sve statistike i pravila padaju u vodu.

Mada Hearts stoji prilično dobro u ovoj sezoni i suvereno drži trću poziciju u prvenstvu, a Hibs-i su u jednom rangu niže, biće to do kraja neizvjestan dvoboj. U prilog ovome govori i prvi meč koji je završio rezultatom 2:2. Preporuka će biti da ponovimo tipove iz prvog meča, dakle tip X i više od 2,5 golova.

SCOTLAND: FA Cup 20:45
Kilmarnock - Rangers tip 2, over 2,5

Za vas smo odabrali i drugi meč škotskog kupa, kako bi utisak bio kompletan. Ovdje se radi, ponovo, o dvije ekipe iz različitih rangova, ali ovdje se radi o duelu, gdje su gosti favoriti, iako dolaze iz nižeg ranga. Svakako da je Rengers u svojoj povratničkoj sezoni u najkvalitetniju škotsku ligu, željan i trofeja, pa bi ovo bila prava prilika za tako nešto. Neće to biti ni malo lako, jer to nije Rengers iz starih vremena. Mi ćemo ipak dati prednost gostima i preporuku za više od 2,5 golova.

EUROPE: Champions League - Play Offs
20:45 Paris SG - Chelsea tip 1, over 2,5

Došlo je vrijeme odluke. Liga Šampiona se vraća na naše ekrane, a i za PSG dolazi trenutak istine. Da li je ovo ta sezona. Mogu li parižani do kraja i da li je Pariz sprema za jednu veliku titulu. Na sva ta pitanja dobićemo dio odgovora već u prvom susretu protiv Chelsea.

Gosti nakon početnih teškoća, polako hvataju zalet, prvenstvo je završena priča i tu ih nećemo gledati na vrhu, kao u posljednjih par godina, ali ostala je Liga Šampiona. Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Ukoliko Ibra i drugovi daju brzo prvi gol, moglo bi se desiti da se pitanje prolaza rješi već u prvom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi