Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za petak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U petak navečer je nekoliko zanimljivih mečeva, za vas smo izabrali tri prognoze.

GERMANY: Bundesliga 20:30
Hertha Berlin - Schalke tip 2, over 2,5

P IME KLUBA U P N I GR B
3. Hertha 25 12 6 7 33:26 42
4. Schalke 25 12 5 8 37:32 41


Bitka za mjesto koje vodi u Ligu Prvaka je u završnoj fazi i svaki direktan susret timova ima dvostruko značenje. Ukoliko bude pobjednika, ovaj duel bi mogao odlučiti direktnog učesnika. Gosti stižu u glavni grad na krilima dvije pobjede, a domaći su prilično pokvarili jesenji učinak.

Naša preporuka će biti tip 2 i više od 2,5 golova. Mnogi će se začuditi ovakvom tipu, ali Schalke je ove sezone mnogo bolje igrao na strani, a Herta je proljetos vrlo blijeda na svom terenu. Što se tiče golova, gostima na utakmicama pada mnogo golova u posljednje vrijeme, pa bi i domaći mogli da prihvate takav ishod.

AUSTRIA: Erste Liga 20:30
St. Polten - Wacker Innsbruck tip X, under 2,5

Poz ime kluba u p n i GR B
1. Wacker In. 21 12 6 3 43:25 42
2. St. Polten 21 13 2 6 39:25 41

Derbi u Erste Liga donosi nam direktan duel za jedno mjesto koje vodi u viši rang takmičenja. Utakmica odluke za obje ekipe. Kako su oba tima kiksali u prošlom kolu, imaju priliku za popravni u ovom meču. Kako domaći imaju samo dva nerješena ishoda u cijeloj sezoni, očekujemo da neće biti mnogo taktiziranja. Gosti su na drugoj strani poraženi samo tri puta. Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova.

Iako ova liga obično donosi puno golova, derbi je nešto drugo, a ne očekujemo previše rizika u igri.

CHILE: Primera Division - Clausura 23:30
Union La Calera - U. Espanola tip 2, over 2,5

POZ IME KLUBA U P N I GR B
12. U. Espanola 8 1 4 3 11:15 7
15. Union La Calera 8 1 2 5 7:17 5


Kada se u čileanskoj ligi sastanu dva tima koji nakon osam odigranih kola imaju samo po jednu pobjedu, a nalaze se pri dnu tabele, onda možemo očekivati otvorenu utakmicu, jer nema više mjesta taktiziranju.

Ako tome pridodamo da obje ekipe primaju u prosjeku oko dva gola po utakmici, to je razlog više da očekujemo mnogo golova. Preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova. Gosti su ipak dali nešto više golova a imaju i više bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi