Benayoun tvrdi da se Izrael brani, a Andy Carroll ga podržao: Naša vojska je najmoralnija na svijetu
Foto - EPA

Bivši fudbaler se javio

Benayoun tvrdi da se Izrael brani, a Andy Carroll ga podržao: Naša vojska je najmoralnija na svijetu

M. Šljivak

Nekadašnji izraelski fudbaler Yossi Benayoun (41) poslao je poruku podrške vojsci ove zemlje u obračunu sa Palestincima.

Oružani sukob Izraela i Palestine aktivan je već nekoliko sedmica, a sportisti širom svijeta pozvali su na zaustavljanje sukoba.

Većina ih je stala na stranu Palestine i traže da se obustavi ubijanje nevinih ljudi u pojasu Gaze, ali naravno ima onih koji podržavaju Izrael.

Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Chelseaja, Arsenala, te brojnih drugih engleskih klubova Yossi Benayoun se oglasio i tvrdi da je izraelska vojska najmoralnija na svijetu.

"Svim onim koji govore protiv Izraela. Pozivam vas da doživite jedan dan naše stvarnosti pod raketnim napadima. Naša vojska je najmoralnija na svijetu i ne trebamo ničiju dozvolu da se branimo", napisao je bivši izraelski fudbaler.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COvkEjpFyg3/[/instagram]

Podršku Benayounu pružio je fudbaler Newcastlea Andy Carroll, a tu je bilo još dosta komentara koji su podržali Izraelce.

Većinom su poruke podrške poslali izraelski reprezentativci i fudbaleri koji igraju u ovoj zemlji.

S druge strane, Wesley Fofana i Hamza Choudhury su na sebe skrenuli veliku pažnju prilikom ceremonije dodjele pehara FA Cupa za ovu sezonu kada su nosili zastavu Palestine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Brane se od djece i žena, ebenu upravo to
31 1
CeZenicaLik
Fuj covjek.Fuj licnost.Fujfujfuj...
28 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi