"Komandant" istetovirao "Luđaka"
Foto: Twitter

Najnovija tetovaža Lucha Gonzaleza

"Komandant" istetovirao "Luđaka"

Marcela Bielsu ili volite ili mrzite. Argentinski stručnjak je poznat po svojim nekonvencionalnim metodama, a o njegovom karakteru dovoljno govori činjenica da nosi nadimak "Luđak".

Ipak, Luđak je brzo ušao u srca navijača Leedsa, ali to vjerovatno nije ništa u poređenju sa emocijama koje prema njemu gaje pojedinci u njegovoj rodnoj Argentini.

Kult Marcela Bielse raste na Otoku, pa se tako već na navijačima (istina rijetkim) Leedsa mogu vidjeti tetovaže njegovog lika.

Sada je njihov primjer odlučio slijediti i legendarni Argentinac Lucho Gonzalez - El Comandante.

Lucho Gonzalez je najslavnije dane imao braneći boje Porta i Marseillea, a sa reprezentacijom Argentine je nastupao i na Mundijalu 2006. godine.

Argentinski Ole je sada objavio fotografiju Luchove posljednje tetovaže na ruci, a ona predstavlja karikaturu upravo Marcela Bielse.

Lucho Gonzalez očigledno ima visoko mišeljenje o Bielsi, treneru koju mu je dao i debi u dresu A reprezentacije Argentine davne 2003. godine. Inače, Marcelo Bielsa je bio selektor reprezentacije Argentine od 1998. do 2004. godine.

Također, Bielsa je bio selektor olimpijske reprezentacije Argentine čiji je član bio i Gonzalez, a koja se 2004. u Atini okitila zlatom.

Iskusni Gonzalez i dalje aktivno igra fudbal iako mu je punih 38 godina. Ovaj argentinski veznjak danas brani boje brazilskog Atletico Paranaensea.

Najveći trag je ostavio u Portu i Marseilleu. Za Porto je odigrao više od 230 utakmica, postigao 58 golova i upisao 35 asistencije, dok je u dresu Marseillea upisao 124 nastupa uz 21 gol i 25 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi