Komentar djevojke sa Filipina najbolje pokazuje koliko uspjeh Hrvatske znači i za BiH
Komentari iz cijelog svijeta okupirali su stranicu 9GAG, a nerijetko se spominjalo i ime Bosne i Hercegovine.

BiH također stekla popularnost, iako je bila predmet šale

Komentar djevojke sa Filipina najbolje pokazuje koliko uspjeh Hrvatske znači i za BiH

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ovog ljeta je napravila jedan od najvećih uspjeha u historiji balkasnkog sporta jer se plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

Popularni Vatreni će u finalnom meču igrati protiv Francuske za dva dana, a koliku je popularnost Hrvatska stekla samim plasmanom u veliko finale najbolje pokazuju društvene mreže.

Obzirom da su danas društvene mreže jedan od glavnih, ako ne i glavni izvor informacija, mnogi će upravo tu provesti svoja istraživanja o Hrvatskoj.

Naravno, u tome će im pomoći brojne stranice, a jedna od njih je i 9GAG. Ova dobro poznata facebook stranica je objavila mapu Evrope označivši Hrvatsku na njoj, pa je u opis dodala: "Vrijeme je da svijet sazna gdje se nalazi Hrvatska na mapi".

To je izazvalo lavinu komentara sa svih strana svijeta, a komentar koji je prikupio mnogo lajkova tiče se Bosne i Hercegovine. "Oh, pa to je država koja je dozvoljava Bosni da pliva", prokomentarisala je u šaljivom tonu jedna djevojka sa Filipina te je prilikupila više od hiljadu lajkova. Odmah se javila i jedna djevojka iz Rijeke koja je pomenutoj djevojci predložila da pročita nešto o Neumu kako bi saznala da BiH ipak ima izlaz na more. 

Naravno, ovakve i slične stvari su samo dokaz koliko ustvari uspjeh Hrvatske može da znači cijelom regionu. Za početak je 100.000 ljudi, koji su lajkali ovu fotografiju, saznalo da se Hrvatska na mapi Evrope nalazi odmah pored Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi