Kongoanci izgubili prtljag u Parizu, igraće u bh. dresovima

Nisu miljenici sreće

Kongoanci izgubili prtljag u Parizu, igraće u bh. dresovima

A. Beganović

U Bosni i Hercegovini danas počinje Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometaše, a prve utakmice na programu su od 16:00 sati.

U grupi C u kojoj igra i naš nacionalni tim od 16:00 sati snage će odmjeriti Kongo i Argentina, a zanimljivo je da će reprezentacija Konga igrati u bosanskohercegovačkim dresovima.

Naime, prilikom dolaska u Bosnu i Hercegovinu, reprezentativci Konga su izgubili prtljag na aerodromu u Parizu. Na svu sreću, iz našeg Saveza su brzo reagovali, pa će Kongo Svjetsko prvenstvo otvoriti u bosanskohercegovačkim dresovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.