Bivši fudbaler savladao napadača koji je sinoć napravio krvavi pohod u tržnom centru

Među povrijeđenima bio i igrač Pablo Mari

Bivši fudbaler savladao napadača koji je sinoć napravio krvavi pohod u tržnom centru

Endin Čaušević

Fudbalsku javnost sinoć su uzdrmale vijesti da je u jednom tržnom centru u Milanu izboden igrač Arsenala, Pablo Mari, koji trenutno igra u Seriji A na posudbi u Monzi, ali na svu sreću nije teže povrijeđen i nalazi se u stabilnom stanju. Iz sata u sat pristižu nove informacije, a otkriveno je da je jedan bivši fudbaler razoružao pomahnitalog napadača.

Napad koji se desio u jednom tržnom centru u Milanu sinoć je uzdrmao Apenine, a prema informacijama koje stižu iz ovog grada u ovom napadu povrijeđeno je pet osoba i jedna je nažalost preminula na licu mjesta.

Italijanska policija objavila je jutros da su isključili mogućnost terorističkog napada, te da je napad izvršio čovjek po imenu Andrra Tombolini koji je njima od ranije poznat.

On je i ranije imao psihičkih problema, a nedavno je bio u bolnici nakon što je sam sebi nanio povrede. Sinoć je odlučio da ide u krvavi pohod i nožem je u tržnom centru napravio pravi haos i nažalost jednu osobu je ubio.

Mnogi su bili u šoku kada je potvrđeno da je među povrijeđenim i fudbaler Pablo Mari koji je s porodicom bio u šopingu u Milanu. No, na svu sreću on nije u životnoj opasnosti.

"Imao sam sreće. Vidio sam ženu ispred mene kako umire, a to sam mogao biti ja. Vodio sam svoje dijete u kolicima, a onda osjetio oštar udarac u leđa. Okrenuo sam se i vidio čovjeka kako ispred mene ubada drugu osobu u vrat. Sada sam dobro, već u ponedjeljak ću biti na terenu“, rekao je Mari.

Oglasi

Također, italijanski mediji objavili su jutros da je junak sinoć bio bivši fudbaler Massimo Tarantino koji je uspio da razoruža ovog napadača nakon krvavog pohoda, te je nesebično krenuo na njega iako nije bio uopšte naoružan.

La Gazzetta dello Sport biše da je bivši igrač Napolija i Bologne uspio da savlada napadača iako je on pokušao i njega da povrijedi. Uzeo mu je nož i ruku i oborio ga na pod i zaržao dok se policija nije pojavila.

Pablo Mari će danas odraditi operaciju, ali ono što je najbitnije njegov život nije u opasnosti, te su njegovo dijete i supruga na svu sreću prošli bez ikakvih povreda.

Što se tiče Tarantina on je u Seriji A odigrao 203 utakmice, a ovaj 47-godišnjak je najbolje dane karijere proveo u Napoliju i Bologni. Također, na ljeto 1997. godine pojačao je Inter, ali je za ovaj klub odigrao samo dva meča i napustio ga je nakon svega šest mjeseci.

Tarantino je trenutno šef sportskog segmenta u SPAL-u i bio je najzaslužniji što je ovaj klub nedavno za novog trenera doveo Danielea De Rossija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti