"Čari fudbala tek otkrivam, s Veležom sam ga počela gledati na drugi način"

Atraktivna novinarka Lana Stanišić za SportSport.ba

"Čari fudbala tek otkrivam, s Veležom sam ga počela gledati na drugi način" · Intervju

E. Škorić

Sport i lijepe žene predstavljaju ideal većine momaka, a pored sportistkinja, te dvije stvari se spajaju kod sportskih novinarki i voditeljki, zbog čega su one često najpoželjnije žene.

Za Lanu Stanišić, novinarku Face TV, ne možemo reći da je tipična sportska novinarka ili voditeljka, jer ona je puno više od toga i njen posao zahtijeva puno veće znanje od fudbalskog, ali kada se sinoć pojavila na Grbavici, mnogi muškarci su pomislili: "E ovo je savršena žena".

Svojim prisustvom uljepšala je veličanstvenu noć na Grbavici u kojoj je Velež pobijedio AEK s 2:1 i priredio neviđenu sreću za hiljade svojih vjernih navijača koji su doputovali iz Hercegovine i iz drugih dijelova naše zemlje.

Oni manje sretni morali su da se zadovolje gledanjem utakmice putem malih ekrana, zahvaljujući Face TV, a uz legendarnog komentatora Marjana Mijajlovića mogli su da uživaju i u Laninom angažmanu, koja je po drugi put na Grbavici donijela sreću Rođenima. Njen prvi angažman protiv sjevernoirskog predstavnika Colerainea također je završio pobjedom Veleža. Iako godinama radi na Face TV, sama ističe da joj je fudbal novitet i da je tek počela da upoznaje čari najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Lana, ponavljamo, nije Diletta Leotta, nećemo je toliko često gledati na fudbalskim terenima i sport nije njeno glavno opredjeljenje.

Oglasi

No, nekako se ispostavilo da su ona i Marjan i čitava Face TV ekipa sretni Veležu, ali i drugim bh. klubovima, sportistima i našim reprezentacijama, što se moglo zaključiti po mnogim uspješnim rezultatima u prošlosti, uključujući i plasman Zmajeva na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRE6Qi_rT0X/[/instagram]

Lana, ovo o Marjanu, tebi i Faceu i taličnosti postaje jedna zanimljiva teorija. Šta ti misliš o tome?

"S obzirom na činjenicu da Face zaista prenosi sportska dešavanja koja završe ovakvim ishodima, moglo bi se reći da je Face taličan.Tajna koja se krije iza toga mogla bi biti u tome što Face radi sa srcem za našu zemlju, naš narod, pozitivne priče, istinu… Iako sport nije moj “teren”, čast je i zadovoljstvo stati pored Marjana koji je "hodajuća" enciklopedija, rođena karizma, veliki profesionalac, pravi partner i jedna od rijetkih zvijezda u ovom poslu. Predivno je imati kolegu pored kojeg ovaj posao nosi samo lijepe momente, pored Marjana nema treme i straha, samo uživanje i sportski duh".

A noći poput ove sarajevske sinoćnje su posebne, čak i ako niste zagriženi fudbalski navijač.

Oglasi

"Atmosfera na Grbavici sinoć je ono zbog čega je ovo najljepši posao na svijetu. Vidjeti toliko strasti, zalaganja, posvećenosti, zajedništva… Srce na terenu, srce sa tribina, to su momenti u životu koji se ne zaboravljaju. Takvi momenti me podsjete na zahvalnost što imam privilegiju raditi ono što volim, raditi posao u kojem ima toliko pozitivnog i što je najvažnije osjećaja".

Za mnoge je Lana bila nepoznanica, ali mnogima se "na prvu" dopala. Možeš li nam reći nešto više o sebi?

"Diplomirala sam glumu u Sarajevu, završila i pedagoški smjer na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, godinama sam profesorica na Scenskom smjeru u Gimnaziji Dobrinja, a nedavno sam završila snimanje filma Balada, renomirano rediteljke Aide Begić. Na Face-u sam godinama, tako da sam od razgovora sa umjetnicima, ljekarima, inovatorima, došla i do sporta. Ovaj posao me jako ispunjava jer povezuje sve moje ljubavi, scenu, glumu, psihologiju, putovanja, aktivnost, pozitivnu energiu".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CP_sCipBAIT/[/instagram]

Ne možemo, a da se ne osvrnemo na tvoj izgled. U čemu je trik?

Oglasi

"Biciklo, teretana, vođenje računa kada je ishrana u pitanju, odsustvo poroka koji narušavaju zdravlje, pozitivan stav prema životu i ljubav prema svakom danu koji dolazi. Tu je malo i genetike, malo i savremenih korektivnih zahvata (smijeh)".

Koliko često dobijaš komplimente i postoje li možda neki poznati fudbaleri ili općenito sportisti, muzičari... da ti se javljaju?

"Moj posao je takav da sa sobom nosi poznanstva, prijateljstva, održavanje komunikacije. Bilo je iskustava koja pominjete, ali svakako to nikada ne bih navodila, jer sve ljude koji su odvojili vrijeme i bili gosti Face tva, smatram prijateljima".

Hoćemo li te možda vidjeti i na nekoj utakmici u dogledno vrijeme, možda već u četvrtak u Atini?

"Nadam se da ce Face raditi još prijenosa i radujem se svakoj pozitivnoj priči koju možemo donijeti na male ekrane, posebno u varijantama u kojima smo djelić atmosfere sa lica mjesta… To je poseban osjećaj ponosa, katarze, zahvalnosti i uživanja".

Oglasi

"Face televizija će raditi prijenos, naš Marjan će komentarisati utakmicu, ali iz Sarajeva. Nećemo biti sa momcima na terenu, ali ćemo srcem i mislima biti uz njih".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CNxhIqXBvBO/[/instagram]

Koliko često pratiš fudbal ili sport općenito, postoji li neki klub ili igrač kluba ili reprezentacije da ga pratiš s posebnim emocijama ili simpatijama i ta vječna dilema - Ronaldo ili Messi? Svako od nas iz ovog ili onog razloga uvijek jednog više voli.

"Moram biti iskrena da čari fudbala tek otkrivam, što mi cijelu priču čini zanimljivijom. Sigurna sam da ću uz Marjana mnogo toga naučiti, a nekako bih izdvojila Velež, s njima sam počela gledati fudbal na drugi način, tako da se smatram pionirom koji će tek da stekne svoje favorite. Velež će ostati klub koji je meni promijenio pogled na fudbal, profesionalno i privatno".

Postoji li nešto u čemu posebno uživaš i što se odmara, neka vrsta hobija kojoj se posvećuješ nakon napornog radnog dana?

Oglasi

"Volim prirodu i muziku, ples, fizičku aktivnost, biciklo. Priroda mi je vječita inspiracija, ponekad mi je dovoljno prošetati, šutjeti uz neki predivan pogled i potpuno se regenerišem. Pošto imam sreću da mi je posao dinamičan, podrazumijeva mnogo interakcije, ti momenti mira i tišine mi mnogo znače. Tu je neophodno napomenuti koliko smo sretni što živimo u ovoj prelijepoj zemlji čije ljepote ponekad potcjenjujemo. Redovno se podsjećam na tu zahvalnost što u ovoj maloj, srcolikoj zemlji imamo more, planine, jezera, livade, vodu… zaista je to veliko bogatstvo i izvor bezuslovne sreće".

Imaš li posebne ciljeve ili planove u životu, želiš li nešto popraviti, promijeniti ili si od onih osoba koje bi "da se rode, ponovo sve isto radile".

"Na život sam kroz glumu naučila gledati kao na proces, a ne rezultat. Naravno da taj proces usmjeravamo ciljevima, ali ponekad ono što želimo ne daje osjećaj koji želimo, tako da vjerujem da je praćenje vlastitog osjećaja put ka sreći, tj. sama sreća. Osoba sam koja je naučila pratiti znakove kraj puta, osjećati zahvalnost, na pad gledati kao na priliku za novo ustajanje, a ciljevi su tu da usmjere, daju motiv, ali jedini imperativ mi je da pokušam svaki dan osjetiti barem malo sreće. Izbor je na nama, mi kreiramo naše misli i iskustva".

Za kraj, a što možda zanima i neke naše čitatelje, da li je Lana u sretnoj vezi, sretnom braku, ili je još u potrazi za onim pravim? Ako jest, kako bi izgledao njen savršen čovjek?

"Ne volim pretjerano govoriti o privatnom životu, jer je moj posao javan, ali ne i ono što je privatnost. Nisam u braku, a kako ne bih izlazila iz okvira svog senzibiliteta i odgovarala na pitanje prekonkretno, reći ću samo to da ne mislim da postoje krivi i pravi, kada smo mi pravi samo sa sobom, onda privlačimo ono što je za nas dobro. Vjerujem u osjećaj, u energiju, u klik. Nisam nikada zamišljala savršenog čovjeka, ljubav je osjećaj koji nam daje prisustvo neke osobe, a osjećaj nema pravila, kalupe, ili klikne ili ne… Savršen je onaj ko čini da volimo sebe i život".

A Lana i Face nastavljaju s pozitivnim pričama i tradicionalno šire ljubav u BiH. U nedjelju 25. jula u Mostaru kreću skokovi sa Starog mosta i Face televizija je ponovo omogućila direktan prijenos, a ne zaboravite da će na istom kanalu u četvrtak biti emitovan revanš susret 2. pretkola UEFA Konferencijske lige između AEK-a i Veleža. Nedostajat će samo Lana, ali za nadati se da njen izostanak neće biti koban za Rođene. Ona će, ne sumnjamo u to, barem mislima biti uz Velež.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMRdJNXhw2P/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CL1DLcMhCWn/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLWn5achPL8/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CEoxudYngqZ/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CD83JaOBL57/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CCymjCzhlcZ/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CB-J4qQBkjo/[/instagram]T

Promo

Top Komentari

bazaorao
ko god se skine sportsport ba napravi interviju s njim dno dna
23 2
Malmi_Suomi
Eeeee moja ( ne daj Bože da si moja) ko te ne zna , skupo bi te platio definitivno..... a znam te još dok si išla u osnovnu školu. A divi ti vugla danas? Iskonpleksirana Lana NAPUŠI FONASI I USTA JOŠ molim te . Male su . I fakat nije bolest sve što boli. p.s. ali RAJA JE PRAVA !
20 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi