Najbolji u borilačkom sportu, ali protiv metka nije mogao: Stravično ubistvo svjetskog prvaka
Foto: Instagram

U svađi s policajcem

Najbolji u borilačkom sportu, ali protiv metka nije mogao: Stravično ubistvo svjetskog prvaka

E. Ganibegović

Strašne vijesti dolaze iz Brazila.

Leandro Lo je preminuo nakon što ga je policajac upucao u glavu. Osmerostruki svjetski prvak u ju-jitsu imao je 32 godine.

Kako prenosi "Globo Esporte", događaj se dogodio u nedjelju ujutro u jednom od barova u Sao Paulu.

Lo je započeo svađu s brazilskim policajcem koji nije bio na dužnosti. Tijekom svađe policajac je trebao doći do borčevog stola. Iako su muškarci bili razdvojeni, situacija je ubrzo postala vrlo opasna.

Policajac je posegnuo za pištoljem i pucao Lou u glavu. Iako je sportaš brzo prebačen u bolnicu, tamo se ostvario najgori scenarij. Doktori ga nisu uspjeli spasiti. Ju-jitsu borac preminuo je u 33. godini života.

Kao borac, nastupao je u raznim težinskim kategorijama i u svim je imao uspjeha. Borac rođen u Sao Paulu imao je osam naslova svjetskog prvaka. Posljednju je osvojio ove godine na prvenstvu u Kaliforniji, gdje se pokazao najboljim u kategoriji do 88 kg.

Leandro Lo je svoj prvi naslov prvaka osvojio 2012. godine, natječući se u kategoriji do 76 kilograma. Natjecatelj je iz svakog sljedećeg izdanja donosio više medalja sve do 2019. godine, kada se pokazao najboljim u kategoriji do 94 kg.

Brazilac također ima pet pobjeda u Svjetskom kupu, osam zlatnih medalja na Panameričkom prvenstvu i četiri nacionalna prvenstva.

Ova vijest je kao deja-vu na vijest od prije nekoliko dana kada je jednog MMA borca također ubio policajac. Nevjerovatno.

Top Komentari

Noone
Samo pucati... Ono misli da je jači od zakona i vlasti.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti