LeBron James u "Hamesu" vidi najboljeg fudbalera SP-a

Za sve je "krivo" ime

LeBron James u "Hamesu" vidi najboljeg fudbalera SP-a

Da fudbal ili soker (soccer) kako vole reći Amerikanci postaje sve popularni u Sjedinjenim Američkim Državama dokaz su utakmice reprezentacije ove zemlje na Svjetskom prvenstvu, koje su bile itekako praćene u SAD-u.

Hiljade Amerikanaca je na otvorenom pratilo nastupe svoje reprezentacije. Ipak, da se prate i drugi mečevi sa Mundijala dokaz je i pisanje velikog LeBrona James na Twitteru. 

Naime, nakon utakmice Kolumbija – Urugvaj u kojem su Kolumbijci slavili sa 2:0 golovima Jamesa Rodrigueza, popularni King na svom Twitter profilu je napisao:

"Čovječe, gledajući utakmicu Kolumbije mislim da sam pronašao svog favorita među igračima na Svjetskom prvenstvu. Očito mu je njegovo ime pomoglo". 

LeBron je očito bio oduševljen partijom mladog Jamesa Rodrigueza, koji pored broja 10 na dresu nosi svoje ime, a ne prezime. Ipak, u španskom govornom području ono se pravilo izgovara "Hames", ali to američkom košarkašu očito nije zasmetalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.