Legendarni bokser otkrio kako ga je Halid Muslimović prevario za pola miliona maraka!

Pjevač ga nasamario

Legendarni bokser otkrio kako ga je Halid Muslimović prevario za pola miliona maraka!

E. Škorić

Legendarnog jugoslovenskog boksera Antona Antu Josipovića navodno je prevario popularni pjevač Halid Muslimović.

Josipović je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Los Angeles u1984. godine, a bio je i prvak Balkana u poluteškoj kategoriji. Boksom se profesionalno bavio sve do sredine devedesetih godina.

U razgovoru za BN Josipović je otkrio da je zbog Halida Muslimovića prije skoro 30 godina ostao bez pola miliona maraka.

"Neću da se miješam u ovaj slučaj između Sonje i Halida, ali vjerujem joj svaku riječ kada kaže da joj duguje pare jer sam i ja prošao kroz to devedesetih, kad je ovde počeo rat. Halid je bio oženjen Melinom Čivljak, a ja njenom sestrom Irenom. On je meni bio menadžer, organizovao mi je bokserske mečeve, imao sam povjerenje u njega. Kad je otvorio izdavačku kuću „Haliks“, ubrzo je ovde počeo rat, pa smo otišli u Beč, nismo ni mogli da se vratimo u Bosnu", ispričao je Josipović za BN televiziju.

Ante je tada, na nagovor Muslimovića, uložio oko pola miliona maraka u opremu za proizvodnju kaseta i ploča za potrebe "Haliksa", a posao se obavlja u inostranstvu.

"Takav je dogovor. Angažovao sam se da kamionom prevezem tu opremu u Švajcarsku, pa nam to nisu dozvolili na carini i onda smo odlučili da posao radimo u Austriji. Ali Halid je naprasno, bez mog pristanka, odlučio da se oprema odveze u Prijedor. Naravno, čim je to stiglo u Bosnu te 1992, odmah je sve otišlo u vazduh, rat je bio u jeku".

Ante je prvi naredni susret sa Halidom imao tek 2000. godine.

"Sreo sam ga u kafani u kojoj je pjevao i izlupao sam ga. To su novine objavile, pa je Halid tužio novinare, ali su oni pozvali mene da svjedočim. Ja odem i kažem: „Jesam, tukao sam ga. Novine su objavile istinu“, i Halid izgubi na sudu. Poslije toga mi prilazi i kaže: „Pa što si priznao, mogli smo da naplatimo pare od redakcije i da ih podijelimo“? Eto, takav je to čovjek", istakao je nekadašnji bokser.

Promo

Top Komentari

Novibroj
Ljakse neotesano....... Aaa Sport sport. Ba se pretvara u tabloid
9 0
dda27
Sport u prvom planu na sportskom portalu
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi