Legendarni Englez "pipkao" u vozu i zaradio optužnicu!
(Foto: EPA) Paul Gascoigne (desno) u dresu Evertona u duelu sa legendom Manchester Uniteda Paulom Scholesom (lijevo).

"Sve sam uradio je**no pogrešno"

Legendarni Englez "pipkao" u vozu i zaradio optužnicu!

Nekada je možda baš zbog svog nestašnog karaktera, uz neosporno fudbalsko umijeće, Paul Gascoigne bio omiljena figura otočkog fudbala.

Ipak, nakon završetka karijere popularni Gazza se odao porocima kao nikada prije i doveo samog sebe na rub uništenja. Činilo se da se malo "dozvao", ali sada je upao u nove probleme.

Naime, Gascoigne (51), koji je u svojoj bogatoj karijeru igrao za velikane poput Newcastlea, Tottenhama, Lazija, Rangersa i Evertona, uhapšen je 20. augusta ove godine na željezničkoj stanici u Durhamu, zbog seksualnog napada, a sada je zbog pomenutog incidenta i podigunuta optužnica protiv njega.

Bristanska transportna policija je saopštila da je Gascoigne optužen za jednu tačku "seksualnog napada dodirivanjem", nakon incidenta koji se desio na vozu koji je saobraćao od Yorka do Durhama.

"Jedna muška osoba se narednog mjeseca mora pojaviti na sudu zbog seksualnog napada na ženu u vozu koji je saobraćao na relaciji York - Durham. Paul Gascoigne, iz Leicestera, je optužen i poštom mu je uručen sudski poziv zbog seksualnog napada dodirivanjem", poručio je glasnogovornik britanske policije.

Nedugo nakon pojavljivanja ovakvih vijesti na Twitteru se oglasio i Gazza, "simbol" Gordog Albiona s kraja prošlog vijeka.

"Kao što znate optužen sam za seksualni napad od prije četiri mjeseca, a policija koja me optužila me pitala sa selfije i autograme... Moj menadžer Shane mi je rekao da ništa ne govorim, da ostavim sve advokatima. Ne, ja sam sam svoj advokat, sve sam urado je**no pogrešno", zanimljiva je poruka Gascoignea na Twitteru, ali i demantovao sve optužbe.

Ipak, jasno je da se Gascoigne ponovo našao u velikim problemima...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi