Legendarni fudbaler od jučer u zatvoru i odmah je dobio jezive poruke: Ovdje umireš...
(Foto: AKTU.cz)

Repku su dočekali 'na nož'

Legendarni fudbaler od jučer u zatvoru i odmah je dobio jezive poruke: Ovdje umireš...

Midhat Šljivak

Ono što je po završetku profesionalne fudbalske karijere napravio nekadašnji reprezentativac Češke Tomaš Repka mogao bi biti ozbiljan scenarij za holivudske filmove.

Osuđen je Repka na dvije godine zatvora zbog prevare, jer je u decembru 2016. godine za 46.760 eura prodao automobil marke Merdeces. Nije bio vlasnik vozila i koristio ga je s lažnim papirima.

Repka se od jučer nalazi iza rešetaka, a tamo mu dobrodošlica nije bila nimalo srdačna. Već je na ulazu mogao da čuje zaista surove poruke.

"Dobrodošao u pakao", vikao je jedan od zatvorenika, dok je drugi dodao:

"Ovdje umireš"....

Sigurno je da 45-godišnjem Repki neće biti nimalo lako iza rešetaka. Nalazi se u zatvoru gdje su okorjeli kriminalci, ali i on se smatra istim.

Napravio je ogroman broj zakonskih prekršaja po završetku karijere. Vozio je pijan zbog čega je dva puta hapšen prije nekoliko godina, da bi posebno surov bio prema bivšoj ženi.

Prošle godine joj nije isplaćivao novčanu nadoknadu za sina, a zatim je njene fotografije iskoristio kako bi objavio oglas za 'eskort dame' sa njenim brojem telefona.

Zbog toga je osuđen na šest mjeseci zatvora. Kaznu je odradio kroz dobrotvorni rad u lokalnoj zajednici, ali se nakon novog kršenja zakona više nije mogao izvući i sada je iza rešetaka.

Repka je tokom karijere dres Češke obukao 46 puta. Najznačajniji dio karijere proveo je igrajući za Spartu iz Praga, Fiorentinu i West Ham od 1995. do 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti