Legendarni Vieri postao DJ: Poslušajte kakvu muziku pušta
Vieri danas ima 45 godina i očigledno smatra da je pravi trenutak za ući u novi biznis.

Vieri promijenio profesiju

Legendarni Vieri postao DJ: Poslušajte kakvu muziku pušta

Jedan od najboljih napadača svoje generacije Christian Vieri danas se bavi potpuno drugim poslom.

Vieri, koji je najslavnije dane karijere proveo u Interu, bio je idol omladine u svoje vrijeme, a zbog njega su se navijači Intera i reprezentacije Italije radovali bezbroj puta.

Ipak, danas se bavi sasvim drugim poslom. On je postao DJ te skupa sa prijateljem ima nastupe širom Italije, ostatka Evrope, ali i Sjedinjenih Država.

Inače, Vieri se nakon završetka karijere (2009. godine) preselio u Miami gdje se nekoliko godina kasnije odlučio za početak nove karijiere, a u razgovoru za inostrane medije otkriva kako je sve počelo.

"Moj prijatelj Andrea, koji je radio po klubovima u Italiji većinu života, je uvijek želio da skupa nastupamo kao DJ-evi. Uvijeka sam mu govorio 'ne', jer nisam imao osjećaj da je pravi trenutak. Prošlog ljeta smo ponovo razgovarali i predložio sam mu da pokušamo napraviti nešto. Inspirisao me DJ Andrea Oliva kojeg sam vidio na Ibizi dok sam bio sa djevojkom", rekao je Vieri pa nastavio:

"Slušali smo muziku s njim i rekao sam djevojci: 'hajmo se malo zabaviti, hajdemo uraditi ovo'. Nazvao sam Guidija i rekao mu da želim postati DJ, ali da ne želim to uraditi sam. Mislio sam da nije dobra ideja da nastupam sam, pa smo napravili 'Bobo DJ show'. Imamo i muzičkog producenta, Lucu Cassanija. Svu muziku biramo skupa. Također, imamo i pjevačicu, Laru Caprotti. Tako smo napravili naše nastupe nešto drugačije u odnosu na ostale. Puštamo muziku koju volimo, house muziku, i dobijamo pozive za nastupe širom Italije i svijeta", otkrio je Vieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi