Čudesna kolekcija automobila Lea Messija: Za auto od 28 miliona funti na aukciji pobijedio Ronalda!

Pogledajte kakve zvijeri Argentinac ima u svojoj garaži

Čudesna kolekcija automobila Lea Messija: Za auto od 28 miliona funti na aukciji pobijedio Ronalda!

E. Čaušević

Lionel Messi nije u javnosti poznat kao čovjek koji ima veliku strast prema automobilima jer ga na ulici rijetko možete vidjeti u nekom previše skupom vozilu. Ipak, Messi tu strast čini se čuva samo za sebe jer su engleski mediji objavili da on posjeduje nevjerovatnu kolekciju automobila vrijednu preko 480 miliona funti.

Najbolji fudbaler svih vremena nije poznat po tome da na treninge ili utakmice dolazi u preskupim automobilima, te obično se radi o vozilima koji su praktični za cijelu porodicu.

Međutim, The Sun je objavio da Messi itekako ima strast prema brzim automobilima i da posjeduje nevjerovatnu kolekciju koja vrijedi skoro 500 miliona funti.

Najskuplji automobil kojeg Messi ima u svojoj garaži je Ferrari 335 S Spider Scaglietti koji košta vrtoglavih 28 miliona funti. Argentinac je ovaj automobil kupio na aukciji, a navodno je na istoj pobijedio upravo Cristiana Ronalda koji je također želio ovaj automobil.

The most expensive is a Ferrari 335 S Spider Scaglietti he paid £28m

Pored toga Messi je vlasnik i Pagani Zonda Roadstera koji je jedan od najskupljih i najbržih automobila na svijetu.

Oglasi

Ovaj automobil nema dozvolu da se vozi u saobraćaju, te jedino može da se koristi na stazama za utrke. Messi je prije nekoliko godina postavo vlasnik i tog automobila, a on košta inače oko četiri miliona funti.

Messi's Pagani Zonda Roadster isn't road legal

Automobil u kojem Messija najčešće viđamo je Mercedes AMG GLE 63 S Coupe. Ovog SUV-a Messi i njegova supruga Antonella najviše koriste jer je kao što smo naveli najviše praktičan za njihovu porodicu.

Ovaj Mercedes inače košta oko 113.000 funti i za Messija se pokazao kao veoma pouzdan jer ga koriste već nekoliko godina.

Messi's Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé GLE Class is as luxury an SUV you will see on the market

Oglasi

Pored toga u svojoj garaži Messi ima i Cadilac Escalade kojeg je platio 70.000 funti. To je također više porodični automobil u kojem smo također viđali već Messija i njegovu porodicu.

Također, Messi je vlasnik i Audija R8 Spyder kojeg je platio 118.000 funti, ali tu nije kraj njegovoj nevjerovatnoj kolekciji automobila.

Messi's Audi R8 Spyder cost around £118k

U Messijevoj garaži je i Range Rover Vogue koji košta oko 79.000 funti i Messija smo također viđali za volanom ovog vozila dok je igrao u Barceloni. Tu je i Mercedes SLS koji košta 200.000 funti što pokazuje da je Messi pravi "zaluđenik" u automobile.

At Barcelona, Messi was seen driving a fancy Range Rover Vogue

U svojoj kolekciji je imao i Audija Q7 koji košta oko 60.000 funti, ali je ovaj automobil prodao. Također, tu je i Mini Copper Electric kojeg je platio 31.000 funti, ali ovaj automobil vozi samo njegova supruga Antonella.

I šlag na kraju Messijeve nevjerovatne kolekcije automobila je Maserati GranTurismo MC Stradale koji inače košta oko 110.000 funti.

An Italian masterpiece, Messi also has a Maserati in his garage

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi