Iz ove kuće je krenuo jedan od najvećih svih vremena: Danas je velika turistička atrakcija
Foto - ESPN

Porodica je bila veoma siromašna

Iz ove kuće je krenuo jedan od najvećih svih vremena: Danas je velika turistička atrakcija

Midhat Šljivak

Mnogi poznati fudbaleri djetinstvo su proveli u ogromnom siromaštvu.

Dokaz tome su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Glad za uspjehom dovela je ovaj duo do statusa najboljih svih vremena, a Messi je krenuo iz siromašne četvrti u Rosariju.

Roditelji nisu imali novca. Živjeli su jako teško, ali sve se promijenilo kada je Messi po prvi put šutnuo loptu. Odmah je došao u centar pažnje, a sa 13 godina je Leo otišao u Barcelonu, gdje je ispisao historiju.

Danas Messi i njegova porodica uživaju u pravom luksuzu. Zaradio je Leo stotine miliona eura, a njegova kuća u Rosariju, ona iz koje je sve krenulo, još uvijek je tu.

Siromašni dom je sada turistička atrakcija. Mnogi žele vidjeti odakle je krenuo jedan od najboljih svih vremena i vrlo je vjerovatno da će u budućnosti ova kuća biti pretvorena u muzej posvećen Leu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Dobra kuća, samo novu fasadu uraditi.
8 0
Fcs
A šta fali ovoj kući? Ti novinar, kao da živiš u vili s bazenom.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti