Samo dobre vibracije: Lukas Podolski ima novi posao
Foto: Instagram

Njemački fudbaler

Samo dobre vibracije: Lukas Podolski ima novi posao

E. Ganibegović

Lukas Podolski očigledno pored fudbalskog posjeduje i neke druge talente.

Naime, 37-godišnji njemački fudbaler ima novi posao, a o tome su izvijestili mediji u Njemačkoj.

On očito ne voli dosadu, jer je na poduži spisak stvari kojima se bavidodao još jedan projekt. Mediji iz Njemačke javljaju da će se Podolski sada dokazati i kao radijski voditelj.

Svake sedmice u 19:45 vodit će emisiju "Samo dobre vibracije" na njemačkoj stanici bigFM. Prvo emitiranje održano je jučer.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjVE4QQMfjs/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

"Sviđa mi se muzika i ležerna priroda stanice. Kad smo organizovali "Festival osjećaja sreće", radijska tema se još uvijek pojavljivala, a ranije smo razmijenili ideje s Reeceom i zajedno kreirali program. Napokon počinjemo", rekao je Podolski, prenosi dwdl.de.

Oglasi

Za kreiranje programa zaslužna je i novinarka BigFM-a Reece Moore. Vodit će ga zajedno s nogometašem.

"Želimo razgovarati dobrih sat vremena svake srijede o pravoj motivaciji, kulturnoj raznolikosti, pozitivnom raspoloženju i Lukasovom odnosu s muzikom", otkrila je Moore.

Uspostavom saradnje s Lukasom Podolskim iznimno je uzbuđen i Patrick Morgan, programski direktor radija.

"Ponosni smo što konačno možemo dočekati svjetskog prvaka u  našu ekipu. Lukas Podolski i Reece zajedno su razvili moderan program koji će se, osim na cool muziku, fokusirati na aspekt motivacije i pozitivnog stava", navodi dwdl.de.

Ove sezone Lukas Podolski odigrao je sedam utakmica za Gornik Zabrze. Nije uspio zabiti, ali je upisao tri asistencije, a njegova ekipa se nakon deset utakmica nalazi na 13. mjestu ljestvice Ekstraklase.

Trenutno je Podolski, dakle, nogometaš Gornik Zabrzea, ali izvan terena također učinkovito djeluje poslovno. Ima vlastiti lanac restorana brze hrane koji poslužuju ćevape u Njemačkoj. Također je uključen u brojne humanitarne akcije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti