Turska slavi Podolskog! Legendarni fudbaler oduševio zemljotresom pogođeni narod
Foto: Instagram - @lukaspodolski

Oglasio se na Instagramu

Turska slavi Podolskog! Legendarni fudbaler oduševio zemljotresom pogođeni narod

Eldar Ganibegović

Početkom mjeseca februara sjever Sirije i jugoistok Turske pogodili su strašni zemljotresi. Ugašeno je desetine hiljada života, još više je povrijeđenih, a sada je osmijeh na lice, barem nakratko, žrtvama vratio legendarni Lukas Podolski.

Nakon tragedije koja je zadesila dvije pomenute zemlje, skoro cijeli svijet se ujedini da pomogne, te je tu i mnogo poznatih ličnosti koje daju svoj doprinos.

Među njima je i njemački fudbaler Lukas Podolski koji je odlučio da unesrećenom narodu pomogne sa sto hiljada eura i 500 stambenih kontejnera.

"Bio sam u totalnom šoku kada sam čuo tragične vijesti iz Turske. Uvijek sam se osjećao kao kod kuće u ovoj zemlji, zbog čega sam bio toliko pogođen ovom katastrofom kao da je otkinuo dio mene.

U ovim teškim trenucima moje srce je uz vas. Nedavno sam imao priliku posjetiti regiju koju su nedavno pogodili zemljotresi. Očarala me svojim ljepotama.

Jako mi je žao ljudi koji su patili, koji su izgubili svoje domove i svoje najmilije. Znam da će to biti dug proces. Želim da doniram dva miliona turskih lira ljudima koji sada nemaju kuće i pokušavaju da izgrade novi život, da pomognu u pripremi kontejnerskih kuća.

Oglasi

Nadam se da ćemo što prije postići cilj od 500 kontejnera. Uvijek ću biti voljan da dam sve od sebe za turski narod. Želim da znate da niste sami, da je vaš brat Poldi i da će uvijek biti tu za vas", napisao je Podolski na Instagramu i to na turskom jeziku.

Za Podolskog, Turska ima posebno mjesto u njegovoj duši. Njemački napadač je igrao dvije godine u Galatasarayju i sezonu i po u Antalyasporu.

Podsjetimo, u sedmici kada je Tursku zadesila ova nesreća, Podolski je najavio da donira dnevni obrok iz svojih restorana koje posjeduje u ovoj državi.

Inače, Podolski trenutno nastupa u Poljskoj gdje nosi dres Gornika. Ove sezone je na 20 utakmica postigao četiri gola i dodao šest asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti