Luksuzni Guardiolin stan zbog kojeg je umalo propao dogovor sa Cityjem: Napravit ćemo ti zgradu...
Foto - EPA

Zanimljiva scena se odigravala

Luksuzni Guardiolin stan zbog kojeg je umalo propao dogovor sa Cityjem: Napravit ćemo ti zgradu...

M. Šljivak

Manchester City bio je na korak od toga da upropasti dogovor s Pepom Guardiolom

Španac je klub preuzeo 2016. godine, dogovor je postigao u februaru te godine, ali u Cityju su se plašili da će se Pep predomisliti.

Razlog je bizaran. Guardiola je tražio da mu se osigura luksuzan stan u centru grada i odbijao je bilo koju drugu opciju. To je otkiveno u knjizi Pepov City.

"Guardiola i porodica su živjeli u prostranom imanju u Minhenu. Problem je nastao jer je Pep odbijao da živi bilo gdje drugo osim centra grada, pa se nije moglo naći adekvatno imanje za njega. Txiki Begiristain je već vidio kako mu dogovor propada i dolazak Pepa je bio pod upitnikom".

Ipak, David Quintana je na pregovorima bio jasan da će se za Pepa naći prostor, a ako je potrebno i da će napraviti kompletnu zgradu.

"Ne brini. Ako budemo morali, izgradit ćemo ti zgradu kakvu želiš. Možda će trajati koji mjesec duže, ali omogući ćemo ti ono što želiš".

Na kraju se City snašao. Našli su stan u centru koji je odgovarao Pepu i porodici i on već četiri godine živi u luksuzu Manchestera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi