Englezi pitali umjetnu inteligenciju ko u Premier lig ima najljepšu suprugu, odgovor ih je zatekao

Maja ispred svih

Englezi pitali umjetnu inteligenciju ko u Premier lig ima najljepšu suprugu, odgovor ih je zatekao

Edmir Škorić

Umjetna inteligencija (Arfiticial intelligence) sve je prisutnija u našim životima i neki se boje da će pokoriti svijet, te da će uz pomoć robota jednog dana zamijeniti mnoge ljude na raznim radnim mjestima.

Postoje razni alati koji ljudima svakodnevno pomažu i daju odgovore na razna pitanja. Umjetna inteligencija naziv je koji pridajemo svakom neživom sustavu koji pokazuje sposobnost snalaženja u novim situacijama.

Čovjek još nije u stanju proizvesti umjetnu inteligenciju koja bi se približila čovjekovoj i svjesno razumijevala i rješavala probleme. Mogućnost izrade svjesne umjetne inteligencije je za sada predmet filozofskih rasprava, ali mnogi od nas imali su priliku uvjeriti se u to da umjetna inteligencija može da odgovara vrlo precizno na neka pitanja.

Moguće je da saznate recepte za raznu hranu, da dobijete gotove programerske kodove, pa čak i najbolje savjete kako pronaći djevojku, posao ili kako si srediti život.

A engleski novinari su odlučili da uz pomoć umjetne inteligencije saznaju ko u engleskoj Premier ligi ima najljepšu suprugu.

Oglasi

Tehnologija je na ovo pitanje odgovorila kao iz topa - najljepša je supruga Victora Lindelofa, defanzivca Manchester Uniteda, Maja Nilsson.

Maja je rođena 21. decembra 1993. u Vesterosu. Na istom mjestu, šest mjeseci kasnije, rođen je Victor Lindelof. Inače, Vesteros je prvi klub švedskog reprezentativca.

Može se pretpostaviti da se Maya i Victor poznaju od djetinjstva, ali zapravo ne poznaju. Upoznali su se 2013. godine kada je Lindelof već igrao za Benficu. Počeli su se dopisivati ​​na društvenim mrežama. Nogometaš je 2017. godine zaprosio djevojku, a 2018. su se vjenčali.

Oglasi

Par ima dva sina koji redovno s majkom idu na Old Trafford u dresovima Manchester Uniteda. Imaju neobična imena – Ted Louis i Francis Lilbror.

Maya je od strane umjetne inteligencije ocijenjena sa 9,7 od maksimalne ocjene 10. Mi ne znamo koliko je ovaj odgovor tačan, ali svakako se radi o pravoj ljepotici, a vi sami procijenite da li je zaista ona najljepša supruga premierligaških zvijezda.

Top Komentari

user1654896791
Na ovom portalu pet vijesti o fudbalu pa onda nesto ovako i tako sve u krug
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi