Odbila odati počast Maradoni i nazvala ga je silovateljem, bilo je jasno šta će uslijediti

Boji se za vlastiit život

Odbila odati počast Maradoni i nazvala ga je silovateljem, bilo je jasno šta će uslijediti

Edmir Škorić

Na skoro svakoj nogometnoj utakmici u svijetu odala se počast Diegu Maradoni koji je u srijedu preminuo u 60. godini života.

Mnogi su plakali zbog smrti Maradone, tuga je bila evidentna na svakom stadionu, ali je nogometašica španskog Viajesa Interriasa Paula Dapena odlučila da okrene leđa i bojkotuje minutu šutnje.

Ona smatra da je Diego bio silovatelj, nasilnik i pedofil i zbog toga je odbila da mu se pokloni.

"Prije nekoliko dana nije bilo minute šutnje za žene žrtve nasilja i ja neću da odajem počast nasilniku", rekla je ona i nastavila je:

"Odbila sam da mu odam počast jer je on bio silovatelj, pedofil i zlostavljač. Zbog toga sam sjela na teren i okrenula leđa", dodala je.

Samo nekoliko sati nakon što su mediji širom svijeta objavili njen protest, uslijedile su brojne prijetnje smrću na njenu adresu.

Ona je priznala da su je neki podržali i da su je nazvali hrabrom ženom zbog svega što je napravila, ali tvrdi da je bio "veliki broj onih koji me žele vidjeti mrtvu".

[twitter]https://twitter.com/Jordiarrufat/status/1333090237870968834[/twitter]

Top Komentari

Penderinos
Kako mozes tvrditi da je nasilnik, silovatelj i pedofil ako nisi poznavala coeka, velike su to optužbe, mogla si u najgorem slučaju reci da je alkoholičar i droger ali ovako si zaista pretjerala. Zamisli da tebe neko nazove nimfomanka i ***** ili fufica naravno da bis e nasla uvrijedjena
4 2
AmarSahi
To što si tražila, to si i dobila.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi