Maradona: Igrao sam u Barceloni kada sam se počeo drogirati

Imao je samo 24 godine

Maradona: Igrao sam u Barceloni kada sam se počeo drogirati

Diego Maradona je jedan od najvećih fudbalera svih vremena, ali nikada nije iskoristio svoj puni potencijal.

On se tokom najboljih godina karijere prepustio zabranjenim supstancama zbog kojih svakako nije mogao pružiti svoj maksimum na terenu.

Bilo je to sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća i to u vrijeme kada je Maradona igrao za Barcelonu. Katalonski klub je dao veliki novac kako bi ga angažovao iz Boce Juniors, ali Maradona im je vratio na veoma ružan način.

"Imao sam 24 godine kada sam počeo koristiti drogu. Igrao sam za Barcelonu. To je najveća greška koju sam ikada napravio. Moja kćerka me je zamolila da živim zbog njega kada sam bio u komi. Zahvaljujem se Bogu što me je probudio kako bih čuo riječi svoje kćerke. Žene, novac i droga su najveći problem? Ne, droga je najveći problem! Droga ubija. Veoma mi je drago što stojim ovdje i razgovaram s vama. Da sam nastavio koristiti drogu, umro bih sigurno. Već 13 godina ništa nisam uzimao i osjećam se sjajno", rekao je Maradona.

Podsjetimo da je Maradona 1994. godine izbačen sa Svjetskog prvenstva jer je bio pozitivan na kokain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi