"Mjesecima nisam spavao, imao sam noćne more i to je najstrašniji događaj u mom životu"
Foto - Instagram

Marc Bartra se prisjetio eksplozije u Dortmundu

"Mjesecima nisam spavao, imao sam noćne more i to je najstrašniji događaj u mom životu"

M. Šljivak

Autobus u kojem su se nalazili fudbaleri Borussije iz Dortmunda napadnut je 11. aprila 2017. godine dok je ekipa putovala na meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Monaca.

Put ka Signal Iduna Parku bio je kao iz horora za igrače Borussije. Eksplodirala je bomba u blizini autobusa, a najteže je prošao španski defanzivac Marc Bartra.

On je teško povrijedio zglob, ali posljedice su bile još teže po psihu ovog fudbalera koji je imao problema sa snom u narednim mjesecima.

"Nikad to neću zaboraviti. Ležao sam u bolnici i plašio sam se zaspati. Plašio sam se da se neću probuditi. Konstantno sam razmišljao o kćeri i ženi. Nikad u životu se nisam osjećao tako ranjivo. Plašio sam se smrti", rekao je Bartra.

Prisjetio se Bartra trenutaka kada se desila eksplozija.

Oglasi

"Bio sam u šoku i nisam shvatio šta se dešava. Kompletna ruka me je boljela, kao da je gorila. To mi je paralizovalo. U ušima mi je zvonilo i ništa nisam čuo. Samo sam osjetio miris dima i vidio sam uspaničena lica kolega. Ležali smo na podu i bojažljivo gledali kroz prozore".

Od šoka kojeg je doživio nikad se nije u potpunosti oporavio.

"To je bio najteži trenutak u mom životu. Ne govorim samo o bombi koja je eksplodirala već o svom životu u narednim mjesecima. Bio sam uplašen. Čekao sam šta će se naredno dogoditi. Šest mjeseci sam imao noćne more, nisam mogao spavati".

Ožiljci su ostali na ruci i uvijek će ga podsjećati na ono što se dogodilo.

"Ostaci eksplozivne naprave pogodili su me tačno u zglob i uništili su kosti. Ne želim ni pomisliti šta bi se desilo da su otišli koji centimetar iznad, u glavu ili vrat", govori Bartra.

Španski fudbaler je dva mjeseca kasnije napustio Njemačku i vratio se u Španiju gdje je i danas član ekipe Betisa.

Osumnjičeni za napad na autobus je uhapšen i osuđen je na 14 godina zatvora.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi